Sæson 2018-19

Opera i parken

GRATIS SOMMERKONCERT i SKANSEPARKEN, AARHUS LØRDAG 16. JUNI 2018

Den Jyske Opera og Aarhus Symfoniorkester præsenterer Opera i parken, en festlig, udendørs operakoncert med kendte klassikere og mesterværker fra den kommende operasæson lørdag den 16. juni 2018 i Skanseparken, Aarhus. Fri entré til koncerten guidet af Mikkel Fønsskov, kendt fra Aftenshowet.

Sæson 2018-19

Få en gratis smagsprøve på sæson 2018-19 ved Opera i parken i Aarhus 16. juni.

Mød spanske smuglere i Carmen, oplev en rystende, sand historie fra kz-lejr i Passageren, kom til det gamle Egypten i Kleopatra og bliv forført på tangoklub med María de Buenos Aires

Senere på året åbner vi billetsalget til babyoperaen HjerteLyd.

God fornøjelse!

Passageren

Premiere: 22.-28. august i Musikhuset Aarhus. 
Den Jyske Operas Kor og solister. Aarhus Symfoniorkester. Opera af Mieczyslaw Weinberg

Efter at hele komponisten Weinbergs familie blev myrdet under holocaust, skrev han et værk om krigens gru, men samtidig om frihed, retfærdighed og menneskelighed. Operachef Philipp Kochheim instruerer.
Lisa, en tidligere SS-vagt fra koncentrationslejren Auschwitz, konfronteres med sin fortid, da hun på et skib på vej over Atlanten ser en mystisk passager, som minder hende om kz-fangen, Marta.

Carmen

Premiere: 5. oktober 2018 i Alsion, Sønderborg. Turné 5. oktober-1. december 2018. Musikhuset Aarhus 24. november-1. december 2018. Den Jyske Operas Kor og solister. Landsdelsorkestrene. Opera af Georges Bizet.

Oplev den udødelige opera med dens lidenskabelige kærlighedshistorie, uforglemmelige melodier og inciterende rytmer dirigeret af franske Jérôme Pillement, som også stod i spidsen for Don Quichotte i 2014.
Den underskønne og lidenskabelige Carmen nyder sit liv i øjeblikkets tilfredsstillelse. Først forfører hun José, men da hun begynder at kede sig, falder hun for Escamillo og driver José til vanvid af jalousi.

Kleopatra

Premiere: 1. marts 2019 i Musikhuset Aarhus.
Turné 1. marts-13. april 2019
Den Jyske Operas Kor, solister og landsdelsorkestrene. Opera af August Enna. Første opera i Den Danske Serie

Med August Ennas umådeligt smukke Kleopatra begynder vi Den Danske Serie, der lukker op for den danske musikhistories rigdom. August Enna er én af Danmarks fineste, men desværre oversete komponister, en mester i musikalsk drama og strålende orkesterklang. 

Forklædt som drømmetyder lykkes det prins Harmaki med kammerpigen Charmions hjælp at komme ind i dronning Kleopatras palads for at myrde hende og genvinde magten over Egypten…

HjerteLyd

Premiere: 11. januar 2019 på Godsbanen, Aarhus .
Turné 11. januar – 28. januar 2019
2 sangere. 2 musikere. Ny opera af Sam Glazer.

For babyer og børn i alderen 0 - 2½ år og deres voksne. 

Vi åbner døren til operaens verden på de mindstes betingelser. Babyens allerførste sanseoplevelser i mors mave ligger til grund for forestillingen.  Det er ikke en traditionel forestilling, men en slags installation, hvor babyer, børn og voksne nænsomt guides rundt af sangere og musikere. Du og dit lille barn får sanserne og kroppen i brug i et poetisk møde med opera.

María de Buenos Aires

Premiere: 23. marts 2019 i Pumpehuset, København
Turné 23. marts-13. april 2019.
Yamil Borges og Kurt Ravn m.fl. 6-mands orkester. Tango operita (lille opera) af Astor Piazzolla. 

Kom med på en forførende og berusende rejse til Buenos Aires i en original blanding af opera og argentinsk tango. Den Jyske Operas operachef Philipp Kochheim instruerer Yamil Borges og Kurt Ravn i hovedrollerne. 

En ensom aften i Buenos Aires. En gammel mand tænker tilbage på sit livs kærlighed, som han aldrig har kunnet glemme: María, som døde for lang tid siden. Programbog

Den Jyske Operas nye programbog er et trykt program om alle forestillingerne i sæson 2018-19.

Programbogen fungerer som forestillingsprogram og er gratis.

Du kan hente bogen på landets spillesteder i forbindelse med Den Jyske Operas turnéer og i Musikhuset Aarhus.

Programbogen indeholder bl.a. længere artikler om forestillingerne, som ikke findes her på hjemmesiden. Læs programbogen online

Køb billetter til Den Jyske Opera i Musikhuset Aarhus

Spar 225 kr. på operapakke

Operapakke: Køb 3 af de 4 forestillinger for voksne med Den Jyske Opera i Musikhuset Aarhus sæson 2018-19 og spar 75 kr. pr. billet,  min. kr. 225.

Køb operapakkeNYHEDSBREV


Modtag nyt om sæson 2018-19 og meget mere direkte i din indbakke.
Tilmeld dig Den Jyske Operas nyhedsbrev.