Den Jyske Opera sæson 2018-19

Passageren

Premiere: 22.-28. august i Musikhuset Aarhus. 
Den Jyske Operas Kor og solister. Aarhus Symfoniorkester. Opera af Mieczyslaw Weinberg

Efter at hele komponisten Weinbergs familie blev myrdet under holocaust, skrev han et værk om krigens gru, men samtidig om frihed, retfærdighed og menneskelighed. Operachef Philipp Kochheim instruerer.
Lisa, en tidligere SS-vagt fra koncentrationslejren Auschwitz, konfronteres med sin fortid, da hun på et skib på vej over Atlanten ser en mystisk passager, som minder hende om kz-fangen, Marta.

Opera i Rebild

Søndag den 12. august 2018 kl. 13-16

Opera under åben himmel i Rebilds smukke bakker. Glæd jer til bl.a. at møde Francine Vis, der synger hovedpartiet som Carmen på Den Jyske Operas Danmarksturné i efteråret 2018. Solister, Aalborg Symfoniorkester og Den Jyske Operas Kor er under ledelse af dirigent Giordano Bellincampi, chef for Den Jyske Opera 2005-2013. Preben Kristensen er traditionen tro koncertens konferencier.

Carmen

Premiere: 5. oktober 2018 i Alsion, Sønderborg. Turné 5. oktober-1. december 2018. Musikhuset Aarhus 24. november-1. december 2018. Den Jyske Operas Kor og solister. Landsdelsorkestrene. Opera af Georges Bizet.

Oplev den udødelige opera med dens lidenskabelige kærlighedshistorie, uforglemmelige melodier og inciterende rytmer dirigeret af franske Jérôme Pillement, som også stod i spidsen for Don Quichotte i 2014.
Den underskønne og lidenskabelige Carmen nyder sit liv i øjeblikkets tilfredsstillelse. Først forfører hun José, men da hun begynder at kede sig, falder hun for Escamillo og driver José til vanvid af jalousi.

Kleopatra

Premiere: 1. marts 2019 i Musikhuset Aarhus.
Turné 1. marts-13. april 2019
Den Jyske Operas Kor, solister og landsdelsorkestrene. Opera af August Enna. Første opera i Den Danske Serie

Med August Ennas umådeligt smukke Kleopatra begynder vi Den Danske Serie, der lukker op for den danske musikhistories rigdom. August Enna er én af Danmarks fineste, men desværre oversete komponister, en mester i musikalsk drama og strålende orkesterklang. 

Forklædt som drømmetyder lykkes det prins Harmaki med kammerpigen Charmions hjælp at komme ind i dronning Kleopatras palads for at myrde hende og genvinde magten over Egypten…

HjerteLyd

Premiere: 11. januar 2019 på Godsbanen, Aarhus .
Turné 11. januar – 28. januar 2019
2 sangere. 2 musikere. Ny opera af Sam Glazer.

For babyer og børn i alderen 0 - 2½ år og deres voksne. 

Vi åbner døren til operaens verden på de mindstes betingelser. Babyens allerførste sanseoplevelser i mors mave ligger til grund for forestillingen.  Det er ikke en traditionel forestilling, men en slags installation, hvor babyer, børn og voksne nænsomt guides rundt af sangere og musikere. Du og dit lille barn får sanserne og kroppen i brug i et poetisk møde med opera.

María de Buenos Aires

Premiere: 23. marts 2019 i Pumpehuset, København
Turné 23. marts-13. april 2019.
Yamil Borges og Kurt Ravn m.fl. 6-mands orkester. Tango operita (lille opera) af Astor Piazzolla. 

Kom med på en forførende og berusende rejse til Buenos Aires i en original blanding af opera og argentinsk tango. Den Jyske Operas operachef Philipp Kochheim instruerer Yamil Borges og Kurt Ravn i hovedrollerne. 

En ensom aften i Buenos Aires. En gammel mand tænker tilbage på sit livs kærlighed, som han aldrig har kunnet glemme: María, som døde for lang tid siden. Programbog

Den Jyske Operas nye programbog er et trykt program om alle forestillingerne i sæson 2018-19.

Programbogen fungerer som forestillingsprogram og er gratis.

Du kan hente bogen på landets spillesteder i forbindelse med Den Jyske Operas turnéer og i Musikhuset Aarhus.

Programbogen indeholder bl.a. længere artikler om forestillingerne, som ikke findes her på hjemmesiden. Læs programbogen online

Køb billetter til Den Jyske Opera i Musikhuset Aarhus

Spar 225 kr. på operapakke

Operapakke: Køb 3 af de 4 forestillinger for voksne med Den Jyske Opera i Musikhuset Aarhus sæson 2018-19 og spar 75 kr. pr. billet,  min. kr. 225.

Køb operapakkeNYHEDSBREV


Modtag nyt om sæson 2018-19 og meget mere direkte i din indbakke.
Tilmeld dig Den Jyske Operas nyhedsbrev.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev