del med andre

Pressefotos Den Jyske Operas Kor

Fotograf Cécile Smetana Baudier

Klik på foto og gem - for download til trykbrug

Den Jyske Operas Kor

Den Jyske Operas Kor består af 24 professionelle sangere og er en etableret medspiller i det danske musik- og kulturliv. Korsangernes primære arbejdsfelt er medvirken i Den Jyske Operas dramatiske produktioner foruden koncerter som f.eks. udendørskoncerten Opera i Rebild, julekoncerterne med Prinsens Musikkorps Julesang & Messingklang m.fl. Sangerne danner som udgangspunkt et ensemble i Den Jyske Operas opsætninger, men påtager sig også solistroller i både operaer og koncerter.  

Den Jyske Operas Kor har i samarbejde med landets symfoniorkestre og landsdelsensembler en omfattende filharmonisk koncertvirksomhed. 

I 2009 medvirkede Den Jyske Operas Kor desuden på cd'en "Carl Nielsen: Kantater" sammen med Aarhus Symfoniorkester, Vox Aros og Sct. Clemens Kantori og denne udgivelse fik prisen af P2 som 'Årets danske vokaludgivelse'. I 2008 udkom cd’en Julesang og Messingklang, som blev til i samarbejde med Prinsens Musikkorps. Den Jyske Operas Kor synger derudover koncerter a cappella og med klaverledsagelse.  

Den Jyske Operas Kor spillede i 2009 hovedrollen i Den Jyske Operas opsætning af børneoperaen Det er så sandt, som det er løgn, ligesom koret som en del af sin virksomhed medvirker i skolekoncerter, operaværksteder og andre aktiviteter med pædagogisk sigte rettet mod børn og unge.


Sangerne i Den Jyske Operas Kor

Sopran:
Annette Dahl 
Hanne Hohwü Houmøller
Pernille Stolting Madsen
Birgitte Mosegaard Pedersen
Birgitte Skarby Riddell
Lina Valantiejute
 

Alt:
Birgit Demstrup
Bolette Bruno Hansen
Estrid Molt Ipsen
Sine Algreen Møller
Eline Denice Risager
Susanne Vinther

 

Tenor:
Morten Hesteng Byrialsen
Tue de Stordeur
Carsten Gottholt Hansen
Erik Bekker Hansen
Jens Jagd

Bas
Jens Bové
John Dempsey
Lars Fentz Krogh
Thomas Christian Sigh
Morten Wang

 

 

 

Korledelse

Korchef:

Tina Nielsen
E-mail: tn(at)jyske-opera.dk

Den Jyske Opera
Musikhuset Aarhus
Skovgaardsgade 2C
8000 Aarhus C
Tlf. 89 40 91 10
post(at)jyske-opera.dk

følg os