del med andre

Navn: Janne Berglund
Dette foto kan downloades til trykbrug. Klik på fotoet og gem den store version.
Titel: Sopran
Beskrivelse:

Født:
Norge, 1979

Uddannelse:
Norges Musikkhøgskole i Oslo, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Operaakademiet.

Synger i sæson 09/10 på Den Jyske Opera:
Elettra i Idomeneo, Kongen af Kreta

Andre engagementer m.m.:
Janne Berglund er aktiv som både lied-, opera- og oratoriesanger, og har optrådt ved koncerter og festivaler i Danmark, Norge og Sverige. På operascenen har hun sunget Helena i Brittens En Skærsommernatsdrøm og Ypperstepræstinde i Verdis Aida på Det Kongelige Teater samt Nille i Tveitts Jeppe på Operaen i Kristiansund. I august 2007 debuterede hun på Den Norske Opera som Mimi i Puccinis La Bohème. Hun har sunget sopranpartierne i blandt andet Mozarts Requiem, Brahms Ein Deutsches Requiem, Händels Messias og Nielsens 3. symfoni, og har optrådt med Stavanger Symfoniorkester, Trondheim Symfoniske Orkester, Trondheim Sinfonietta, Odense Symfoniskeorkester og senest med Norges Radioorkester i en opførelse af Haarklous Skabelsen og Mennesket.
Endelig synger Janne Berglund også en del ny kompositionsmusik blandt andet som medlem af ensemblet Asamisimasa, som hun har optrådt med ved Ultima-Festivalen i Olso, Borealis Festivalen i Bergen, The Cutting Edge Contemporary Festival i London og senest på SPOR-festivalen i Århus i 2009.

Janne Berglund kan i sæson 09/10 blandt andet opleves med Kristiansand Symfoniorkester under ledelse af Peter Szilvay og i Brahms Ein Deutsches Requim med vokalgruppen Grex Vocalis.

Priser og legater:
Janne Berglund vandt i 2005 den norske finale i Dronning Sonjas Internationale Musikkonkurrence.

Opdateret januar 2010

   
Back

Den Jyske Opera
Musikhuset Aarhus
Skovgaardsgade 2C
8000 Aarhus C
Tlf. 89 40 91 10
post(at)jyske-opera.dk

følg os