del med andre

Navn: Herning Kirkes Drengekor
Dette foto kan downloades til trykbrug. Klik på fotoet og gem den store version.
Dette foto kan downloades til trykbrug. Klik på fotoet og gem den store version.
Dirigent Mads Bille og Herning Kirkes Drengekor (Foto Lars Salomonsen)
Titel: Kor
Beskrivelse:

Uddannelse:
Koret er siden 1999 blevet undervist i Den Jyske Sangskole, som gennem et flerårigt undervisningsforløb giver de unge korsangere en grundig musikuddannelse. For mange af de unge sangere er årene i drengekoret begyndelsen på et professionelt musikerliv som enten sanger eller instrumentalist. 

Engagement på Den Jyske Opera i sæson 10/11:
Medvirker i koncerterne Festuge Classic 2010

Tidligere engagementer på Den Jyske Opera:
Herning Kirkes Drengekor har siden år 2001 haft en samarbejdsaftale med Den Jyske Opera, således at korets sopraner benyttes i operaens drengeroller. Senest medvirkede seks sopraner i opsætningen af Tryllefløjten (08/09).

Andre engagementer m.m.:
Herning Kirkes Drengekor er stiftet i 1949 og hører til blandt Danmarks ældste drenge-/mandskor. Koret har siden 1984 været ledet af Mads Bille, og består af omkring 45 drenge og unge mænd, som næsten alle har været medlem af koret, siden de i 8-9 års alderen blev optaget i korets forskole.
Herning Kirkes Drengekor synger til gudstjenesterne i Herning kirke. Derudover har koret en omfattende koncertvirksomhed og har i de senere år været på koncertturne i blandt andet England, Ungarn, Finland, Tyskland, Island, Polen, Skotland, Færøerne, USA, Frankrig og Tyskland, hvor de har arbejdet sammen med dirigenter som Sir David Willcocks, John Hiccocks, Miltiades Caridis og Sir Christopher Robinson.
Koret synger et stort og afvekslende repertoire spændende fra gregoriansk sang og til værker skrevet specielt til koret. Ved korets kirkekoncerter og musikgudstjenester afpasses indholdet altid efter tidspunktet på kirkeåret, og der veksles imellem kendte og mindre kendte værker samt korsang, solosang og orgelmusik.
Herning Kirkes Drengekor har i de senere år optrådt i både Europa og USA med koncerter i blandt andet Grace Cathedral i San Francisco, Sct. Pauls Cathedral i London (’04), Notre Dame i Paris (’07), Berliner Dom i Tyskland (’08) og senest i Washington National Cathedral og New York i USA (’09). De har desuden sunget i Radiohuset i København, samtlige af landets domkirker og kunne i april 2010 opleves på Louisiana i Humlebæk.

I sæson 10/11 kan koret opleves i kirkekoncerter landet over herunder i Vor Frue Kirke i Nyborg, Viborg Domkirke, Løgumkloster Klosterkirke, Thyborøn Kirke, Ribe Domkirke og ikke mindst Herning Kirke.

Indspilninger:
Herning Kirkes Drengekor har indspillet en række CD’er:
I was glad! (2009)
Barn Jesus i en krybbe lå - Herning Kirkes Drengekor synger julen ind (2007)
Great is the Lord (2003)
Exultate (2000)
Op thi dagen nu frembryder, Salmer & motetter (1998)  
O clap your hands, Engelsk katedralmusik (1993)

Koret har desuden medvirket i udsendelser til både DR og TV2 og er blevet transmitteret i dansk radio.

Link:
www.herningkirkesdrengekor.dk

Opdateret april 2010

   
Back

Den Jyske Opera
Musikhuset Aarhus
Skovgaardsgade 2C
8000 Aarhus C
Tlf. 89 40 91 10
post(at)jyske-opera.dk

følg os