del med andre

Navn: Giordano Bellincampi
Dette foto kan downloades til trykbrug. Klik på fotoet og gem den store version.
Disse fotos kan downloades til trykbrug. Klik på foto for stor størrelse og gem det store foto.
Dette foto kan downloades til trykbrug. Klik på fotoet og gem den store version.
Dette foto kan downloades til trykbrug. Klik på fotoet og gem den store version.
Titel: Dirigent
Beskrivelse:

Født:
Rom, 1965

Uddannelse:
Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i basbasun samt i direktion hos professor Jorma Panula.

Nuværende engagementer:
Chefdirigent for Duisburger Philharmonikerne fra september 2012-
Chefdirigent for I Pomeriggi Musicali i Milano fra september 2012-

Tidligere engagementer på Den Jyske Opera:
Operachef fra 2005 til og med april 2013
Dirigent på:
Tristan og Isolde ('12)
Festuge Classic ('12)
Tosca ('13)
Trubaduren
('11)
Manon Lescaut ('10)
La Traviata ('09)
Pigen fra Vesten ('09)
Den flyvende Hollænder ('08)
Rigoletto ('07)
Jægerbruden ('07)
Rosenkavaleren ('05)
Falstaff ('04)
La Bohème ('03)
Madama Butterfly ('02)
Tosca ('01)
Don Juan ('99)
Carmen ('99)
Tryllefløjten ('98)
Greven af Luxemburg ('97)

Andre engagementer m.m.:
Inden Giordano Bellincampi i 1994 debuterede som dirigent med Odense Symfoniorkester, havde han en aktiv karriere som orkestermusiker i bl.a. Det Kongelige Kapel. Siden har han regelmæssigt dirigeret samtlige danske samt utallige blandt de førende europæiske, amerikanske og asiatiske orkestre og operahuse. Giordano Bellincampi har tillige været chefdirigent for Athelas Sinfonietta (1997-2000) og for Sjællands Symfoniorkester (2000-2005). I 2005 blev han udnævnt til chef for Den Jyske Opera og har sideløbende med denne post udbygget sin omfattende internationale dirigentkarriere.

Giordano Bellincampi er fra september 2012 chefdirigent for Duisburger Philharmonikerne og for orkestret I Pomeriggi Musicali i Milano.

I 1997 debuterede Giordano Bellincampi som operadirigent på Den Jyske Opera med Greven af Luxembourg, og han har her efterfølgende dirigeret blandt andet Carmen, Tosca, Madama Butterfly, La Bohème med Roberto Alagna og Angela Gheorghiu, Rosenkavaleren, Jægerbruden, Rigoletto, Den flyvende Hollænder, Pigen fra Vesten og senest La Traviata. I 2000 debuterede han på Det Kongelige Teater med La Bohème, hvor han siden har dirigeret en lang række Puccini-produktioner samt flere andre hovedværker, heriblandt Aida i forbindelse med indvielsen af Operaen i 2005. I 2005 debuterede Giordano Bellincampi ved Deutsche Oper am Rhein i Düsseldorf med La Bohème og i 2006 på Cincinnati Opera med Tosca.

I Aarhus har han dirigeret en lang række koncerter og samarbejdet med verdensstjerner som Angela Gheorghiu, Joseph Calleja, Antonello Palombi og Bryn Terfel og har desuden arbejdet med solister som Sarah Chang, Grigorij Sokolov, Roberto Alagna og Anna Netrebko.

Highlights fra de seneste sæsoner indbefatter besøg på Royal Flemish Philharmonic, Slovenian Philharmonic, Toronto Symphony og RTE National Symphony, såvel som produktionerne Cavalleria Rusticana og Bajadser og La Boheme med Deutche Oper am Rhein, Madama Butterfly på Den Kongelige Opera, samt dirigentopgaver for Auckland Philharmonikerne og Christchurch Symphony Orchestra på New Zealand og åbningen af sæson 11/12 ved Duisburger Philharmonikerne.

I sæson 11/12 har Giordano Bellincampi tillige været ansat som hovedlærer for dirigentklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Indspilninger:
Giordano Bellincampi har indspillet en lang række CD’er med danske og udenlandske orkestre, heriblandt Weyses Sovedrikken, der i 2002 blev kåret som årets klassiske udgivelse samt flere internationale udgivelser på EMI Classics.

Priser og legater:
Giordano Bellincampi blev i april 2010 udnævnt til Ridder af Dannebrogsordenen og i 2006 tildeltes han den italienske ridderorden for sin indsats for italiensk musik. Han har ligeledes modtaget Poul og Sylvia Schierbecks Legat og Ludvig Schytte og Hustrus Mindelegat i 2000 samt Franco Prisen, Gladsaxe Musikpris og Musikanmelderringens Kunstnerpris i 1998.

Opdateret maj 2013

   
Back

Den Jyske Opera
Musikhuset Aarhus
Skovgaardsgade 2C
8000 Aarhus C
Tlf. 89 40 91 10
post(at)jyske-opera.dk

følg os