del med andre

Navn: Erik Bekker Hansen
Dette foto kan downloades til trykbrug. Klik på fotoet og gem den store version.
Dette foto kan downloades til trykbrug. Klik på fotoet og gem den store version.
Titel: Tenor
Beskrivelse:

Uddannelse:
Diplomeksamen fra Nordjysk Musikkonservatorium (2005) med undervisning af Ingelise Suppli. Har efterfølgende videreuddannet sig gennem privat undervisning i London og masterclasses ved Philip Langridge, Malcolm Martineau, Roger Vignoles, Werner Hollweg og Helmuth Rilling.  

Synger i sæson 2015-16 på Den Jyske Opera:
Yamadori i Madama Butterfly ('16)

Synger i sæson 13/14 på Den Jyske Opera:
Arturo i Lucia di Lammermoor ('14)

Kort CV: 
Erik Bekker Hansen er medstifter af Aarhus KammerOpera og Sangselskabet Aarhus. Fastansat i Den Jyske Operas Kor. Desuden mange solistiske opgaver, herunder hovedrollen i uropførelsen af Michael Bojesens Det er så sandt som det er løgn, Arturo i Lucia di Lammermoor og Basilio/Don Curzio i Figaros bryllup. Tillige en flittigt benyttet koncert- og liedsanger.


Længere CV:

Tidligere engagementer på Den Jyske Opera:

Spoletta i Tosca ('13)
Basilio og Curzio i Figaros bryllup ('12)
Ruiz i Trubaduren ('11) 
Il Maestro di Ballo i Manon Lescaut ('10)
Arbace og Ypperstepræst i Idomeneo ('10)
Harry i Pigen fra Vesten ('09)
Bror i Det er så sandt, som det er løgn ('09)
2. præst i Tryllefløjten ('08) 
Borsa i Rigoletto ('07)  

Fastansat tenor i Den Jyske Operas Kor siden 2004.  


Erik Bekker Hansen, tenor

er uddannet på Nordjysk Musikkonservatorium. Har desuden studeret privat i London og Berlin samt deltaget i mesterklasser ved bl.a. Roger Vignoles, Malcolm Martineau, Håkan Hagegård, Bengt Forsberg og Helmuth Rilling.

Er meget engageret i det århusianske musikmiljø og har været medstifter af både Aarhus KammerOpera og Sangselskabet Aarhus, som han pt. er formand for..
Han har siden 2003 arbejdet på Den Jyske Opera og har med stor succes haft solistiske opgaver ved korkoncerter og i sceniske produktioner. Her i blandt hovedrollen i den nykomponerede børneopera ”Det er så sandt som det er løgn” af Michael Bojesen samt Arturo i Donizettis ”Lucia Di Lammermoor” og Don Basilio/Don Curzio i Mozarts "Figaros Bryllup". I 2016 synger han bl.a. Yamadori i Puccinis ”Madama Butterfly”.

Er desuden solist ved oratorier af bl.a. Bach, Handel, Mozart, Orff med bl.a. Aalborg Symfoniorkester, Aarhus Bachselskab, Randers Kammerorkester, samt som liedsanger med koncerter i bl.a. Østrig, Storbritannien og Grønland.

Erik Bekker Hansen og pianisten Ellen Refstrup har i 2012 uropført 3 sangcyklusser af Ib Nørholm skrevet til duoen i forbindelse med projektet Den Danske Romance .I 2010 udgav de CDen ”Ingen Blomst i Verdens Lande” med dansk romantisk musik af Heise, Kuhlau, Barnekow og Bechgaard og i 2014 CDen "Sange og duetter af Henrik Rung og Frederik Rung". Begge på pladeselskabet Danacord.

 

Vinder af Nordjysk Musikkonservatoriums solistkonkurrence i 2004 og modtog Odd Fellow Ordenens musikpris til unge kunstnere i 2004, Rebild Musikpris i august 2005 og i november 2011 Redaktør Hans Voigts Mindelegat.


   
Back

Den Jyske Opera
Musikhuset Aarhus
Skovgaardsgade 2C
8000 Aarhus C
Tlf. 89 40 91 10
post(at)jyske-opera.dk

følg os