del med andre

Navn: Elena Batoukova-Kerl
Dette foto kan downloades til trykbrug. Klik på fotoet og gem den store version.
Titel: Mezzo-sopran
Beskrivelse:

Uddannelse:
Den russiske mezzo-sopran er uddannet på Gnessin-Musikhochschule og på Moskvas Konservatorium ved professor Schumilova.

Synger på Den Jyske Opera sæson 2012-13:
Brangäne i Tristan og Isolde

Andre engagementer m.m.:
Elena Batouova-Kerl fik sin debut som solist med titelrollen i Carmen, Azucena i Trubaduren, Ulrica i Maskeballet og Kundry i Parsifal, alle på Musiktheater Gelsenkirchen. Siden har hun sunget flere store roller over det meste af Europa. Af de vigtigste kan nævnes Ulrica i Maskeballet, Azucena i Trubaduren, Eboli i Don Carlos, Amneris i Aida og Santuzza i Cavallleria Rusticana, alle på Staatsoper i Wien. Derudover har hun sunget Ulrica, Azucena og Amneris på Deutche Oper Berlin, Ulrica på Staatsoper Hamborg, Polina og Guvernante i Tchaikovskys Spar Dame på Opéra Bastille i Paris, Ulrica på Staatsoper Hannover, Olga i Eugene Onegin, Konchakovna i Borodins Prins Igor, Santuzza og Elisabetta i Donizettis Maria Stuarda på Staatsoper Karlsruhe, Amneris på Salzburger Landestheater, Venus i Tannhäuser på Landestheater Linz, Ulrica og Amneris på Tiroler Landestheater i Innsbruck samt Amneris på Operahuset i Riga.  

Elena Batouva-Kerl optræder jævnligt som koncertsanger. Hendes repertoire omfatter bla. Verdis Requiem, Rossinis Petite Mese Solemnelle, Bachs Juleoratorium, Händels Messias, Schuberts Messe i A-dur, Beethovens Missa Solemnis, Wagners Wesendonk-Lieder, Mozarts Requiem, Dvoraks Requiem samt Suppés Requiem.

På festivalscenerne har Elena Batoukova-Kerl bla. sunget Czipra i Strauss’ Sigøjnerbaronen ved Internationalen Seefestpiele Mörbisch i 2001, Laura i Ponchiellis La Gioconda ved Wiesbadener-Maifestspiele i 2002, Annina i Strauss’ Rosenkavaleren ved Salzburger Festspiele i 2004 samt Sieglinde i Valkyrien ved en Gallakoncert på den internationale Smetana Opera Festival i Prag/Litomysl, 2007.

Opdateret april 2012.

   
Back

Den Jyske Opera
Musikhuset Aarhus
Skovgaardsgade 2C
8000 Aarhus C
Tlf. 89 40 91 10
post(at)jyske-opera.dk

følg os