del med andre

Navn: Anna Caterina Antonacci
Dette foto kan downloades til trykbrug. Klik på fotoet og gem den store version.
Titel: Sopran
Beskrivelse:

Synger i sæson 10/11 på Den Jyske Opera:
Sopransolist ved koncerterne Festuge Classic 2010

Andre engagementer m.m.:
Anna Caterina Antonaccis repertoire omfatter værker af blandt andet Monteverdi, Purcell, Handel, Gluck, Paisiello og Mozart. Hun er en anerkendt fortolker af Rossini og har desuden haft succes med værker af både Bellini, Donizetti, Verdi, Bizet, Massenet og Stravinsky.
Siden sæson 03/04 har hun koncentreret sig om de dramatiske sopranpartier og har blandt andet kunnet opleves i rollerne som Kassandra i Trojanerne på Théâtre du Châtelet, Elettra i Idomeneo på De Nederlandse Opera og på Maggio Musicale i Firenze samt Anna i Marschners Hans Heiling på Teatro Lirico di Cagliari. Hun har herudover sunget Poppea i Poppeas Kroning på Théâtre des Champs-Élysées i Paris, titelrollen i Alceste på Salzburg Festival, titelrollen i Medea på Chatelet Paris og Vitellia i Titus på Grand Théâtre de Genève. I 2006 sang hun blandt andet koncerter på Châtelet i Paris, Wigmore Hall i London og kunne opleves i Berlioz’ Sommernætter på Théâtre des Champs-Élysées under ledelse af Sir Colin Davis.
I forrige sæson sang hun blandt andet Kleopatra i Berlioz’ Kleopatras Død på Teatro alla Scala i Milano, Rachel i Halévys Jødinden på Opéra de Paris, titelrollen i Medea på friluftsteatret i Epidauros på Peloponnes og på Teatro Regio i Torino, Marguerite i Berlioz’ Fausts Fordømmelse på Opéra de Marseille, Elisabeth i Donizettis Maria Stuart på Teatro alla Scala og Fru Alice Ford i Falstaff på Théâtre des Champs-Élysées.

Hun færdes ligeledes hjemmevandt på koncertscener verden over, hvor hun jævnligt kan opleves i solo-optrædener kaldet Era la Notte og Altre stelle, som består af en samling af Barokarier. Med pianist Donald Sulzen har hun turneret med et repertoire omfattende komponister som Hahn, Tosti, Toscanini, Bachelet, Tirinidelli og Respighi på steder som Wigmore Hall, Concertgebouw Amsterdam, Gulbenkian Foundation i Lisabon, Cologne Opera, Opera du Rhin, Opera Comique, Teatro San Carlo i Napoli og Kennedy Centre i Washington DC.

Anna Caterina Antonacci er måske vor tids mest sensuelle Carmen. Hun debuterede i rollen på Royal Opera House, Covent Garden under ledelse af Antonio Pappano i 2008 – fra denne opsætning findes desuden en meget rost DVD-indspilning. I maj 2010 kan hun opleves som Carmen på Det Kongelige Teater, og senere på året i opsætninger på både Deutsche Oper Berlin og Grand Teatre del Liceu i Barcelona.

I fremtiden kan hun desuden opleves som Kassandra i Trojanerne på Royal Opera House, Covent Garden og på Teatro alla Scala, Fru Alice Ford i Falstaff på Théâtre des Champs-Elysées, Marguerite i Fausts Fordømmelse med Orchestre du Capitole i Toulouse og Kleopatra i Kleopatras Død med Orchestre de France under ledelse af John Eliot Gardiner.

Indspilninger:
Anna Caterina Antonacci har indspillet en lang række dramatiske roller på både CD og DVD herunder Stravinskys Petrushka; Pulcinella på Decca i 1995 og Maria Stuart på Arthaus Musik i 2009. Hun udgav sin første solo-CD Era la Notte på Naïve i 2006.

Priser og legater:
Anna Caterina Antonacci blev i 2009 tildelt Chevalier de l'Ordre National de la Légion d'honneur, hvilket er den højeste orden i Frankrig.

Opdateret april 2010

   
Back

Den Jyske Opera
Musikhuset Aarhus
Skovgaardsgade 2C
8000 Aarhus C
Tlf. 89 40 91 10
post(at)jyske-opera.dk

følg os