Premiere 16. august 2017
Spillested Musikhuset Aarhus
Spilledage 16.-22. august 2017

Fakta

Ny opera
Frit efter Susanne Biers film Brødre (2004)

Musik
Daníel Bjarnason

Uropførelse
August 2017 i Musikhuset Aarhus, Store Sal

Brødre er en del af Musikhuset Aarhus' Bier Trilogi
Se faktaark (pdf) om hele Bier Trilogien

Varighed
90 minutter. Forestillingen er uden pause

Introduktion
1. time før hver forestillingen

Billetsalg

Musikhuset Aarhus:

Alm. løssalg i Musikhuset Aarhus
425 kr. /565 kr. / 695 kr.
Unge under 25 år får 80 kr. rabat på billetter. 

Tlf. 89 40 40 40.
>> Køb billet online 

2plus rabat
Få 50 kr. i rabat pr. billet ved køb af mere end én forestilling i Musikhuset Aarhus.
>> Køb billet

>> Se pladsoversigt for Store Sal i Musikhuset Aarhus

Kasper Holten instruerer Brødre

Den Jyske Opera opfører Susanne Biers film Brødre som opera i 2017 som en del af Musikhuset Aarhus' Bier Trilogi.
Den nye danske opera bliver instrueret af Kasper Holten, og Steffen Aarfing skaber scenografien. Komponisten er den danskfødte islænding Daníel Bjarnason og librettisten er Kerstin Perski (Reumertprisbelønnet for Skriftestolen).

HOLDET BAG

Instruktør
Kasper Holten

Engagementer på Den Jyske Opera:

Instruktør Brødre ('17)

Kasper Holten er operachef på Royal Opera House, Covent Garden 2011-17. Operachef for Det Kongelige Teater fra 2000-2011. Leder af Aarhus Sommeropera 1997-99. Tidligere medlem af Statens Musikråd. På Den Jyske Opera instruerede han sin første store opera La Traviata (1997) og bl.a. Anatomisk Opera, Smilets Land og Drot & Marsk (2000). Brødre er den første opgave, Kasper Holten påtager sig som freelance-instruktør efter tiden som chef for Royal Opera House. Han har iscenesat opera og skuespil i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island, Letland, Frankrig, Spanien, Tyskland, Italien, Østrig, England, Japan, Australien, Rusland og USA. I årene 2003-2006 var han instruktør på Nibelungens Ring på Det Kongelige Teater og har senest opsat Jægerbruden her (’15). Seneste opsætninger på Royal Opera House er Eugene Onegin, Don Giovanni og Szymanowskis Król Roger. Debuterede på Wiener Staatsoper i 2014, og i 2016 debuterer han på Teatro alla Scala i Milano med The Turn of the Screw. I 2006 blev han udnævnt til adjungeret professor ved Copenhagen Business School. Som opera- og teaterinstruktør har han vundet flere Reumert-priser, senest i 2006 for Nibelungens Ring. Hans debutfilm, Juan (2010), er en moderne engelsksproget biograf-version af Mozarts opera Don Giovanni. 

Download foto

Komponist
Daníel Bjarnason

Engagement på Den Jyske Opera:

Komponist Brødre ('17)

Daníel Bjarnason, islandsk komponist, født 1979 i Danmark.Studerede klaver og komposition i Reykjavík, Island, og orkesterdirektion ved Freiburg Universitet Music, Tyskland. Som komponist har Daniel arbejdet med mange forskellige orkestre og ensembler, herunder Los Angeles Philharmonic, Ulster Orchestra, Winnipeg Symfoniorkester, Britten Sinfonia, Adelaide Symphony Orchestra, Nieuw Ensemble Amsterdam og Sinfonietta Cracovia. Han har komponeret værker til Los Angeles Philharmonic. Han har høstet udbredt anerkendelse for sit debutalbum, Processioner (2010), hvor Time Out NY erklærede, at Bjarnason "skaber en lyd, der kommer uhyggeligt tæt på at definere den klassiske musiks udefinerbare fagre nye verden.” Han har to gange vundet priser ved den islandske Music Awards som bedste komponist og blev kåret som Årets Komponist 2013 for sine værker The Isle Is Full of Noises og Over Light Earth. I 2013 vandt han og Ben Frost Edda Award for bedste soundtrack til filmen The Deep.

Download foto

Librettist
Kerstin Perski

Engagement på Den Jyske Opera:

Librettist Brødre ('17)

Kerstin Perski skrev libretto til operaen Skriftestolen, som blev uropført på Den Jyske Opera og modtog en Reumert for Årets Opera 2007.Sommeren 2015 er der urpremiere på operaen The son of heaven, som Kerstin Perski har skrevet libretto til - et bestillingsværk for Vadstenaakademien. Kungliga Operan i Stockholm har også bestilt en opera Eldvåg, som har premiere i sæson 2015-16. Siden 1995 har hun arbejdet som librettist og musikdramatiker. Hun har skrevet operalibretti til flere svenske og danske komponister som eksempelvis Hans Gefors, Paula af Malmborg Ward, Karin Rehnqvist, Jonas Forssell og Niels Marthinsen. Kerstin Perski har desuden skrevet nye tekster til klassiske musikdramatiske værker som Den glade enke og Bortførelsen fra Seraillet. Uddannet dramaturg med en lang række værker bag sig både til teatret og i romanform.

Download foto

Scenograf
Steffen Aarfing

Engagementer på Den Jyske Opera:

Scenograf på:

Brødre ('17)

Faust ('08)

Skriftestolen ('06)

Steffen Aarfing iscenesatte den Reumertbelønnede Skriftestolen på Den Jyske Opera i 2006. Uddannet ved Kunstakademiets Arkitektskole, København. Han har siden 1980 skabt scenografier til over 100produktioner i ind- og udland. Har regelmæssigt været tilknyttet Betty Nansens Teatret, Aalborg Teater m.fl. Gennem de sidste 10 år har Steffen Aarfing designet operascenografier for Den Kongelige Opera (bl.a. Nibelungens Ring), Íslenska óperan, Neue Oper Wien og San Francisco Opera. Han har desuden arbejdet med scenografi inden forbåde teater, musicals, dans og film. På Den Jyske Opera har han tidligere skabt scenografien til bl.a. Faust (2008), Drot og Marsk, Latter i mørket og La Traviata (´97). Har senest skabt scenografi til Das Liebesverbot (2016) på Teatro Real i Madrid og Figaros bryllup (2016) på Det Kongelige Teater (6 stjerner i Berlingske og Kristeligt Dagblad). Kommende forestillinger er bl.a. Brittens The Turn of the Screw på Teatro alla Scala i Milano.

Download billede

MEDVIRKENDE

Kor
Den Jyske Operas Kor

Udvalg af engagementer på Den Jyske Opera:

 

Brus og bobler ('18)

Brødre ('17)

70 års opera ('17)

Askepot ('16)

I puritani ('16)

Den Jyske Operas Kor består af 24 sangere. Korets primære opgave er at medvirke i Den Jyske Operas operaforestillinger i hele Danmark. Koret kan også opleves i sceniske operakoncerter og koncerter med klaver. Koret samarbejder herudover bl.a. med landets symfoniorkestre - heriblandt landsdelsorkestrene - og andre ensembler om filharmoniske koncerter, både alene og sammen med dygtige amatørkor.