del med andre

Velkommen til sæson 2015-16

Pressen skrev:

"Der er komedie, nyskabelser og noget til det unge publikum i Den Jyske Operas program, som tirsdag blev præsenteret i musikhuset" 
Jyllands-Posten 13/5 2015 

"Italienske operaer på menuen. Flammende kærlighed. Svigt og sorg i uoverskuelig grad. Nationer, der bekriger hinanden"
Århus Stiftstidende 13/5 2015

Se video med operachef Annilese Miskimmon, som fortæller om sæson 2015-16 (på engelsk).

Læs mere under de enkelte operaer herunder.

Læs om Jenufa, L'amico Fritz, Madama Butterfly og I puritani


Velkomst fra operachef Annilese Miskimmon

I efteråret 2015 turnerer vi med den danske premiere på L’amico Fritz – en komedie om at finde den eneste ene. Det er en sjov og romantisk italiensk opera af Mascagni. L’amico Fritz handler om ungkarlen Fritz, der er så bange for at blive gift, at hans ven må lokke ham ind i en kærlighedsaffære med en smuk, ung kvinde. Den hjertegribende kærlighedshistorie om, hvor svært og alligevel dejligt det kan være at blive forelsket, er fyldt med vidunderlig musik.

I foråret 2016 glæder vi os over at skulle turnere med Puccinis elskede Madama Butterfly. Den hjerteskærende historie om en uskyldig, japansk kvinde, hvis liv ødelægges af hendes amerikanske elskers troløshed, har været blandt operapublikummets favoritter siden førsteopførelsen i 1904. Efter den romantiske Mimi i La bohème i sæson 2014-15 og den lidenskabelige Tosca i sæson 2012-13, kan publikum nu møde Puccinis måske mest tragiske heltinde, den smukke, men naive Cio-Cio-San.

Vi slutter hver sæson af med en sommerforestilling i Musikhuset Aarhus i denne sæson kan vi præsentere Bellinis I puritani i august 2016.

Velkommen til fantastisk musik, kærlighed og drama.
Annilese Miskimmon, operachef


Korkoncerter og opera for børn

Efter publikumssuccesen med Lev og Elsk med Den Jyske Operas Kor præsenterer vi nu Helte & skurke: En scenisk operakoncert for både operaelskere og operajomfruer.
For enden af tunnellen
 er en helt nyskrevet opera for børn fra 8 år i samarbejde med Limfjordsteatret. Den havde premiere i marts 2015 og kommer på Danmarksturné i sæson 2015-16.

Den Jyske Opera
Musikhuset Aarhus
Skovgaardsgade 2C
8000 Aarhus C
Tlf. 89 40 91 10
post(at)jyske-opera.dk

følg os