Turnéforestillinger sæson 2017-18

Velkommen til sæson 2017-18

Her kan du få et overblik over Den Jyske Operas kommende operaforestillinger på turné, som både byder på store klassikere og opera for børn.

Sæsonen byder blandt andet på Donizettis berømte kærlighedskomedie Elskovsdrikken og Verdis mesterværk La Traviata
Herudover byder 2017-18 også på en scenisk korforestilling med Den Jyske Operas Kor Brus og bobler - en forestilling med de bedste operakor sat i en dramatisk sammenhæng med klaverakkompagnement.
Der vil også være mulighed for at opleve en sjov eventyropera målrettet børn og deres familier; den anmelderroste Hug en hæl og klip en tå. Denne nyskrevne opera er inspireret af Brødrene Grimms eventyr og Rossinis opera Askepot, men byder på sit helt eget persongalleri.

Billetter til turneforestillingerne sættes i salg i løbet af foråret.  


 

Efterår 2017
Turné fra 6. oktober - 2. december 2017. Se turnéplan

Donizettis berømte kærlighedskomedie handler om den ulykkelige og generte Nemorino, der forelsker sig hovedkulds i den smukke og stolte Adina. Nemorinos kur til Adina udvikler sig dog til en tragikomisk affære, da den unge skønhed i stedet falder for den attraktive Belcore.

Nemorino får en sidste mulighed for at vinde sin elskedes hjerte, da kvaksalveren, doktor Dulcamara, tilbyder at sælge en magisk drik, der vil gøre ham uimodståelig over for kvinder. Tør Nemorino satse og hengive sig til magien i jagten på Adinas kærlighed?

Den unge britiske instruktør Harry Fehr debuterer på Den Jyske Opera, når han sammen med dirigent Per-Otto Johansson skaber en sjov og romantisk version af denne klassiker. 


 

Forår 2018
Turné fra 1. februar - 24. marts 2018. Se turnéplan

Den smukke og karismatiske prostituerede, Violetta Valéry fra Paris, står over for et skelsættende valg; penge eller kærlighed? Violetta vælger kærligheden og forelsker sig i sin unge beundrer, Alfredo Germont, men beslutningen viser sig at få frygtelige konsekvenser…

Verdis mesterværk, La Traviata, er en af de smukkeste operaer, der nogensinde er skrevet og Violetta Valéry en af de største heltinder.

Den Jyske Operas nye produktion af La Traviata instrueres af tyske Lothar Krause. Sammen med dirigent Tecwyn Evans står han for at bringe det smukke og intense drama til live på scenen. Scenograf og kostumedesigner på forestillingen bliver Annette Mahlendorf. Lothar Krause og Annette Mahlendorf er tilknyttet Teater Hof i Tyskland og har lavet forestillinger sammen, bl.a. La Traviata på Theater Hof. Tecwyn Evans er allerede et kendt ansigt på Den Jyske Opera: I 2016 dirigerede han på Madama Butterfly-turnéen, og i foråret 2017 dirigerer han 70 års opera-turnéen.


 

Den Jyske Opera præsenterer i sæson 2017/18 en festlig scenisk korforestilling med Den Jyske Operas Kor.

Brus og bobler er en fejring af de bedste og allermest kendte operakor sat i en dramatisk sammenhæng med klaverakkompagnement. Glæd jer til at høre ’Fangekoret’ fra Nabucco, ’Brudekoret’ fra Lohengrin, ’Gæsternes Indtog’ fra Tannhäuser, ’Påskekoret’ fra Cavalleria Rusticana, uddrag fra Carmen og meget andet.

Den Jyske Operas Kor består af 24 sangere. Koret medvirker i Den Jyske Operas operaforestillinger i hele Danmark. Koret samarbejder herudover bl.a. med landets orkestre - heriblandt landsdelsorkestrene - og andre ensembler om filharmoniske koncerter, både alene og sammen med dygtige amatørkor. Den Jyske Operas Kor indgår i mange forskellige sammenhænge og events på den kulturelle scene i og uden for Aarhus. Sangerne i koret optræder desuden som solister i mange sammenhænge, bl.a. i Den Jyske Operas børne- og ungdomsforestillinger og som formidlere af opera for både voksne og børn.

Læs mere om Den Jyske Operas Kor


 

Børnene får også deres helt egen forestilling med den nyskrevne børneopera Hug en hæl og klip en tå. Operaen leger med Rossinis udgave af Askepot, og skaber ud af den en sjov eventyropera i børnehøjde. Men Den Jyske Opera har selv digtet videre på historien og tilføjet evigt aktuelle temaer som søskendejalousi og forældreambitioner. Her er masser af sjov for alle aldre og dermed mulighed for at tilbyde en forestilling målrettet børnefamilier. Musikken spilles på akkordeon og er hugget og klippet fra Rossinis opera Askepot, mens de fire roller spilles og synges af 4 talentfulde sangere fra Den Jyske Operas Kor. 

Læs mere, hør lydklip og se billeder og video fra forestillingen