del med andre

Annilese Miskimmon

Den Jyske Opera kunne på et pressemøde 18/4-12 præsentere Annilese Miskimmon som ny operachef for Den Jyske Opera. Kontraktperioden er indgået med virkning fra 1. september 2012 til og med 31. august 2017.

39-årige Annilese Miskimmon har i 8 år har været chef for den turnerende opera Opera Theatre Company i Ireland. Sideløbende har hun haft en omfattende international karriere som sceneinstruktør. Annilese Miskimmon er nu bosat i Danmark.  

Opera Theatre Company, Ireland, er i årene med Miskimmon som chef vokset til Irlands største operakompagni og af Opera Now magasinet benævnt som ”Ireland’s premier opera company”.

Annilese Miskimmon blev udvalgt i et felt af ikke færre end 48 danske og internationale ansøgere.

”Med ansættelsen af Annilese Miskimmon kan Den Jyske Opera bygge videre på det høje kunstneriske niveau vi har opnået, især takket være Giordano Bellincampis begavede og dynamiske kunstneriske ledelse. Den Jyske Opera har en stærk international profil, også takket være Bellincampis virke hos os, og denne position giver os det bedst tænkelige udgangspunkt for videre udvikling med Annilese Miskimmon som ny operachef”, udtaler Dan Boyter, bestyrelsesformand for Den Jyske Opera.

”Den Jyske Operas formål som national turnerende opera og dens fremragende ry matcher min egen begejstring for kunstneriske institutioner, som ikke kun inspirerer publikum gennem smukke og spændende produktioner, men bringer kunsten til deres dørtrin.” siger Den Jyske Operas nye chef Annilese Miskimmon og fortsætter: ”Jeg føler mig privilegeret over, at jeg nu har fået denne mulighed for sammen med hele Den Jyske Operas stab og bestyrelse at lede kompagniet videre af sin kunstneriske bane. Opera er den største af alle internationale tværæstetiske kunstformer og jeg er begejstret for at få muligheden for at arbejde med hele teamet på Den Jyske Opera og den enorme rigdom af talent, der er til stede i Danmark og Skandinavien. Jeg ser meget frem til at være ambassadør for dette talent og for Den Jyske Opera både i Danmark og i det internationale operasamfund. Det er et privilegium at få mulighed for at bygge videre på Den Jyske Opera og maestro Bellincampis arv og få mulighed for at dele min vision om opera som en moderne, pulserende, transformativ kunstform, som er socialt, kulturelt, økonomisk og geografisk tilgængelig for alle”, slutter Annilese Miskimmon.

Den Jyske Opera
Musikhuset Aarhus
Skovgaardsgade 2C
8000 Aarhus C
Tlf. 89 40 91 10
post(at)jyske-opera.dk

følg os