del med andre

Læs om vores operasæson og køb billetter her

Madama Butterfly, forår 2016

Puccinis smukkeste tragedie. Den Jyske Operas Kor, solister og de fem landsdelsorkestre. Danmarksturné februar-april 2015.
>> Læs mere
>> Se spilleplan med billetsalg

I puritani, sommer 2016

I coproduktion med Welsh National Opera og instrueret af operachef Annilese Miskimmon præsenterer Den Jyske Opera Bellinis drama om ulykkelig kærlighed på tværs af tid og sted. Premiere d. 17. august 2016 i Musikhuset Aarhus med Aarhus Symfoniorkester.
>> Læs mere
>> Se spilleplan med billetsalg

Bod & Bedring

Bod & Bedring- Mesterværker for kor a cappella med Den Jyske Operas Kor.
Dirigent Morten Schuldt-Jensen.
9. april Odense Domkirke og 10. april Viborg Domkirke.
>> Læs mere


Publikumsprisen

5/9-15:  Don Quichotte modtog Publikumsprisen uddelt af Aarhus Scenekunstscenter. 
"Det er meget spændende, at Aarhus havde Danmarkspremiere på en opera og så elskede den så meget. Det viser, at det århusianske publikum er åbent for at se nye ting. Det, synes jeg, er meget specielt," sagde operachef og instruktør for Don Quichotte Annilese Miskimmon."
>> Læs mere i Stiften her

Jenufa nomineret i UK Theatre Awards

17/9-2015: Operachef og instruktør Annilese Miskimmons produktion af Jenufa på Scottish Opera, som var en coproduktion med Den Jyske Opera, er nomineret i den britiske pendant til Reumertpriserne UK Theatre Awards.
>> Læs mere her


Velkommen til sæson 2015-16

Pressen skrev:
"Der er komedie, nyskabelser og noget til det unge publikum i Den Jyske Operas program, som tirsdag blev præsenteret i musikhuset"  Jyllands-Posten 13/5 2015 

"Italienske operaer på menuen. Flammende kærlighed. Svigt og sorg i uoverskuelig grad. Nationer, der bekriger hinanden". Århus Stiftstidende 13/5 2015


Velkomst fra operachef Annilese Miskimmon

I efteråret 2015 turnerer vi med den danske premiere på L’amico Fritz – en komedie om at finde den eneste ene. Det er en sjov og romantisk italiensk opera af Mascagni. L’amico Fritz handler om ungkarlen Fritz, der er så bange for at blive gift, at hans ven må lokke ham ind i en kærlighedsaffære med en smuk, ung kvinde. Den hjertegribende kærlighedshistorie om, hvor svært og alligevel dejligt det kan være at blive forelsket, er fyldt med vidunderlig musik.

I foråret 2016 glæder vi os over at skulle turnere med Puccinis elskede Madama Butterfly. Den hjerteskærende historie om en uskyldig, japansk kvinde, hvis liv ødelægges af hendes amerikanske elskers troløshed, har været blandt operapublikummets favoritter siden førsteopførelsen i 1904. Efter den romantiske Mimi i La bohème i sæson 2014-15 og den lidenskabelige Tosca i sæson 2012-13, kan publikum nu møde Puccinis måske mest tragiske heltinde, den smukke, men naive Cio-Cio-San.

Efter publikumssuccesen med Lev og Elsk med Den Jyske Operas Kor præsenterer vi nu Helte & skurke: En scenisk operakoncert for både operaelskere og operajomfruer.
For enden af tunnellen
 er en helt nyskrevet opera for børn fra 8 år i samarbejde med Limfjordsteatret. Den havde premiere i marts 2015 og kommer på Danmarksturné i sæson 2015-16.

Vi slutter hver sæson af med en sommerforestilling i Musikhuset Aarhus i denne sæson kan vi præsentere Bellinis I puritani i august 2016.

Velkommen til fantastisk musik, kærlighed og drama.
Annilese Miskimmon, operachef


Den Jyske Opera
Musikhuset Aarhus
Skovgaardsgade 2C
8000 Aarhus C
Tlf. 89 40 91 10
post(at)jyske-opera.dk

følg os