Brødre - film og opera

Susanne Biers stærke og anmelderroste film Brødre (2004) bliver i august 2017 til opera, når Den Jyske Opera inviterer til generalprøve d. 14.8. i Musikhuset Aarhus.
Samtidig bliver Susanne Biers film Efter Brylluppet til musical og Elsker dig for evigt til en danseforestilling. Se mere her

Her er samlet korte indgangsvinkler, små film og billeder, som I kan bruge i jeres forberedelse af operaoplevelsen.

God fornøjelse og på gensyn i operaen!

Med venlig hilsen
Den Jyske Opera


Vejen fra film til opera

Da Susanne Bier sammen med Anders Thomas Jensen skrev manuskriptet om soldaten Michael, der skal genfinde sig selv og balancen i familien efter at have været i krig i Afghanistan, havde hun ikke forestillet sig, at den gode historie også skulle blive til en opera.

Læs om vejen fra film til opera her


Remediering: Fra x til y..

Når Brødre bliver til opera er der tale om, at man remedierer filmen. At remediere betyder at genbruge eller overføre elementer fra ét medie til et andet. Det er ikke nyt – fx er rigtig mange operaer skrevet på baggrund af bøger eller skuespil – men det er meget ofte forekommende i vores stærkt mediebaserede dagligdag.

Læs mere om remediering her


Kort om operaen

I operaen Brødre medvirker 9 solister  og et stort kor på scenen samt et helt symfoniorkester i orkestergraven.
De 9 solister, vi møder, er soldaten Michael, hans kone Sarah, deres 9-årige datter Nadia, Michaels forældre og hans bror – i filmen Patrick, men i operaen kaldet Jamie.
Vi møder også Michaels soldaterkammerat Peter og hans kone Anna og endelig Michaels chef, Obersten.

Læs mere om operaen her