del med andre

Don Quichotte

NYHED 30. august 2015. Don Quichotte nomineret til Publikumsprisen.
Hvert år uddeler Aarhus Scenekunstcenter i samarbejde med Aarhus Stiftstidende Publikumsprisen. I 2015 er Don Quichotte (opført af Den Jyske Opera, august 2015) blandt de nominerede forestillinger. 

5. september 2015:
Don Quichotte modtog Publikumsprisen.
 
"Jeg er meget beæret på Den Jyske Operas vegne, især når man er i kategori med to så fantastiske forestillinger. Det tager vi som et skulderklap for at spille noget, der ikke er så mainstream," sagde Birgitte Holt Nielsen." Birgitte Holt Nielsen er producent på Den Jyske Opera og modtog prisen.

"Det er meget spændende, at Aarhus havde Danmarkspremiere på en opera og så elskede den så meget. Det viser, at det århusianske publikum er åbent for at se nye ting. Det, synes jeg, er meget specielt," sagde operachef og instruktør for Don Quichotte Annilese Miskimmon."

>> Læs mere i Stiften her

 

 

Don Quichotte

Kæmp for kærligheden…

Den naive og romantiske ridder, Don Quichotte, finder modet til at være anderledes og holde fast i sine idealer midt i ulykkelig kærlighed til den skønne Dulcinea. Han lever i en fantasiverden, hvor han udkæmper slag mod vindmøller og lover en drømmeø væk til sin ven, Sancho Panza.

5 stjerner i Berlingske, 5 stjerner i JP, 5 stjerner på jcklassisk.dk, 4 hjerter i Politiken, 4 stjerner i Århus Stiftstidende.
>> Læs anmeldelser her
>> Se video-smagsprøve på operaen
>> Se billedgalleri
Forestillingen er optaget af DR og sendes på P2 lørdag den 30. august.
>> Læs mere hos DR


Operaen Don Quichotte af den franske komponist Massenet har ikke tidligere været opført i Danmark. Forestillingen iscenesættes af operachef og instruktørAnnilese Miskimmon og scenograf og kostumedesigner Nicky Shaw, som fik mange anmelderroser for deres opsætning af Katja Kabanova i efteråret 2013. Franske Jérôme Pillement dirigerer.


Se forestillingsprogrammet på smartphone

Har du en smartphone, kan du gratis se programmet til Don Quichotte. Du kan nemt navigere rundt og læse handlingen, om medvirkende, artikler m.m. på din smartphone.

Scan QR-koden eller skriv adressen program.jyskeopera.dk i adressefeltet på din mobils browser.


Handling
Don Quichotte er udsigtsløst forelsket i en ung passioneret kvinde, Dulcinea, og selvom han i realiteten ikke har en chance for at vinde hende, nægter han at opgive sin håbløse, men ærefulde søgen efter kærlighed. Han rejser rundt som en ridder fra gamle tider i kaos, galskab og til tider magi, sammen med sin makker og tjener Sancho Panza.                    

Don Quichottes dødsscene er en af de mest bevægende i opera og Don Quichotte er for mig en meget speciel opera, som har fået mig til at stoppe op og evaluere de værdier, vi bygger vort liv på”, siger operachef og instruktør Annilese Miskimmon.  

Medvirkende:

Don Quichotte synges af James Johnson, en efterspurgt bas, som har optrådt på The Metropolitan Opera i New York, La Scala i Milano og store operascener i hele verden. Dulcinea synges af den ungarske mezzosopran Viktoria Vizin, der bl.a. har optrådt på Royal Opera House, Covent Garden i London og The Met i New York.

Don Quichotte er en fransk opera af en af de største operakomponister, Massenet. Den kaldes en heroisk komedie og er baseret på historien om den gale ridder Don Quixote fra den store spanske roman af samme navn af Miguel de Cervantes. Det er historien om en gammel idealistisk, kærlighedselskende ridder, der hånes af omverdenen, mens han lever sit liv i en fantasiverden. Verden griner af ham på grund af hans alder og gammeldags idéer, men han har adgang til en verden af ære og fantasi, som vi måske kunne lære noget af.                  

Dirigent Jérôme Pillement. Annilese Miskimmon og Jérôme Pillement har tidligere samarbejdet ved opsætningen af Romeo og Julie med RTE Symphony Orchestra i Dublin. Pillement er en erfaren dirigent af det franske repertoire og har dirigeret symfoniorkestre over hele Europa samt Shanghai og Hong Kong.  

Instruktør Annilese Miskimmon. Den Jyske Operas operachef Annilese Miskimmon debuterede med den anmelderroste Katja Kabanova og nu instruerer hun Don Quichotte, der opføres i Musikhuset Aarhus i august ’14, som afslutning på sæson 2013-14. Miskimmon har et internationalt ry for at genopdage sjældent opførte værker og formidle dem til et bredt publikum.

Scenograf Nicky Shaw. Annilese Miskimmon fortsætter samarbejdet med Nicky Shaw, som også var scenograf på Katja Kabanova. Nicky Shaw er kendt for den fine skønhed i sit design af scenografi og kostumer.

Mark Jonathan har designet lys til skuespil, musicals, opera og balletter for verdens førende kompagnier i Storbritannien, USA, Frankrig, Belgien, Tyskland, Finland, Italien, Østrig, Sydafrika, Israel, Kina og Japan. Han arbejder regelmæssigt med Annilese Miskimmon og Nicky Shaw. Designer lys til Jenufa på Den Jyske Opera i 2015.

Fakta

Heroisk komedie i 5 akter
Uropførelse på Operaen i Monte Carlo 1910

Tekst Henri Cain
Komponist Jules Massenet

Synges på fransk med danske overtekster
Varighed 2 t. og 30 min. inkl. 20 minutters pause efter ca. 1 time

Spilledatoer

Danmarkspremiere
Søndag 17. august 2014  kl. 19.30
Torsdag 21. august kl. 19.30
Søndag 24. august kl. 15.00
Onsdag 27. august kl. 19.30

Musikhuset Aarhus, Store Sal
Køb billet her

Gratis optakt 1 time før hver forestilling

Holdet bag

Dirigent
Jérôme Pillement

Instruktør
Annilese Miskimmon

Scenograf og kostumedesigner
Nicky Shaw

Lysdesigner
Mark Jonathan

Medvirkende

Don Quichotte
James Johnson

Sancho Panza
Olafur Sigurdarson

Den skønne Dulcinea

Viktoria Vizin

Dulcineas fire elskere:

Rodriguez
Jens Christian Tvilum

Juan
Christian Damsgaard

Pedro
Katarzyna Mizerny

Garcias
Aileen Itani

Banditternes leder
Jens Bové

Banditterne
Morten Hesteng Byrialsen
John Dempsey
Tue de Stordeur
Morten Wang

Dulcineas to venner
Erik Bekker Hansen
Robert Bøgelund Vinther

Dreng
Lukas Valantiejus Gottholt Hansen

Dulcineas guitarist
Kristian Lager

Den Jyske Operas Kor

Aarhus Symfoniorkester

Billetter

Billetsalg
Musikhuset Aarhus tlf. 89404040

Billetpriser
Don Quichotte 17.-27. august
i Musikhuset Aarhus
21. august kl. 19.30
24. august kl. 15.00
27. august kl. 19.30

kr. 665, kr. 535, kr. 405
Køb billet onlineFonde

Den Jyske Opera
Musikhuset Aarhus
Skovgaardsgade 2C
8000 Aarhus C
Tlf. 89 40 91 10
post(at)jyske-opera.dk

følg os