del med andre

 

Partiet som Tristan varetages af Robert Gambill, der er én af de mest efterspurgte heltetenorer i dag. Han har sunget Tristan adskillige gange, bl.a. i en ny produktion af Tristan og Isolde på operaen i Oslo (’12), på La Scala i Milano dirigeret af Daniel Barenboim (’09) og i en rost opsætning i Glyndebourne (’03 og ’07) sammen med Nina Stemme i en opsætning, der også er udgivet på DVD. Titelpartiet i Wagners Tannhäuser er blevet hans signaturrolle, som han har sunget i produktioner både i Berlin, Hamborg, Dresden, Madrid, München, San Diego, Toulouse og La Scala i Milano. Andre vigtige roller på Robert Gambills repertoire omfatter Wagnerrollerne Siegmund (Valkyrien), Parsifal og Loge (Rhinguldet) samt Florestan (Beethovens Fidelio) og Max (Webers Jægerbruden).

Ann Petersen har tidligere tryllebundet publikum på Den Jyske Opera bl.a. som Marietta i Die tote Stadt (’10), Leonore i Beethovens Fidelio (’07) og Marskalinden i Strauss’ Rosenkavaleren (’05) og har nu fuld fart på sin internationale karriere. Hun har senest sunget Wagner, både partiet som Isolde på Opéra de Lyon (’11) og Elsa i Lohengrin på Teatro Colón i Argentina (’11). I fremtiden kan hun opleves som Isolde på Welsh National Opera (’12), Freja i Rhinguldet på Royal Opera House Covent Garden (’12), Eva i Mestersangerne i Baden-Baden (’13), Senta i Den flyvende Hollænder ved udendørs Arena Orange, Frankrig (’13) og Marietta i Die tote Stadt på Dallas Opera (’14). Ann Petersen blev belønnet med en Reumert som Årets Sanger 2010 for sin rolle som Ariadne på Naxos på Det Kongelige Teater.  

Elena Batoukova-Kerl kommer fra en stor international Wagner-karriere og debuterer nu på Den Jyske Opera med partiet som Brangäne. De øvrige solister er kendte sangere på Den Jyske Opera, som også har fart på deres nationale og internationale karrierer. Kong Marke synges af Petri Lindroos, som sidst sang Sarastro i Tryllefløjten på Den Jyske Opera (’08). Partiet som Kurwenal synges af Morten Frank Larsen, som sidst sang Don Fernando i Fidelio (’07), Greven i Figaros bryllup (’06) og Pelléas i Pelléas et Mélisande (’04). David Danholt varetager partiet som en sømand og en hyrde og har sunget utallige store partier på Den Jyske Opera, bl.a. Styrmanden i Wagners Den flyvende Hollænder (’08) og Don Ottavio i Don Juan (’12).  

Den Jyske Opera
Musikhuset Aarhus
Skovgaardsgade 2C
8000 Aarhus C
Tlf. 89 40 91 10
post(at)jyske-opera.dk

følg os