del med andre

Sommerkoncert med Den Jyske Operas Kor

Den Jyske Operas Kor tager på en musikalsk rundrejse i Europa med jubilæums- og operakomponister som engelske Britten, italienske Verdi, tyske Wagner og Hindemith og franske Poulenc. Programmet afspejler korets unikke virkeområde fra operakor til a cappella kammerkor, fra bredeste til slankeste repertoire. Med jubilæumskomponisten Svend S. Schultz vender koret hjem til den lyriske, danske sommerstemning med Gensyn med Danmark. Med danske a cappellaværker af Jersild, Langgaard, Heise og Morten Poulsen synger koret om kærlighed, natur og forår og runder af med en aftensang.

Også de mange komponistjubilæer i 2013 har påvirket årets sommerkoncertprogram. Poulenc og Hindemith døde begge for 50 år siden, Svend S. Schultz, Britten og Jersild har 100 års jubilæum, Verdi og Wagner har 200 års jubilæum, mens den unge danske komponist Morten Poulsen fylder 40 i år.

Den unge talentfulde dansk-japaner Martin Nagashima Toft dirigerer og Den Jyske Operas pianist Peter Pade sidder ved flygelet. Koncerterne er blevet til i samarbejde med Bregninge Kirke (Tåsinge), DaMuCo (Ebeltoft), Frederikshavn Kirke og Musikhuset Aarhus.

Den Jyske Operas Kor består af 24 professionelle sangere og er en etableret medspiller i det danske musik- og kulturliv. Korsangernes primære arbejdsfelt er medvirken i Den Jyske Operas dramatiske produktioner, og i sæson 2013-14 medvirker koret i opsætningerne af The Picture of Dorian Gray, Katja Kabanova, Lucia di Lammermoor og Don Quichotte. Koret har netop medvirket i den store opførelse af Mahlers 8. symfoni ”Sinfonie der Tausend” med Aarhus Symfoniorkester og kan desuden opleves ved koncert 25. maj med verdenstenoren Lawrence Brownlee, Opera i Rebild og Festuge Classic 2013

Koncertdatoer

Torsdag den 13. juni 2013 kl. 19.30
Valdemars Slotskirke, Tåsinge

Fredag den 14. juni kl.19.30
Kvadrat, Ebeltoft

Tirsdag den 18. juni
Frederikshavn Kirke kl.19.30

Lørdag den 22. juni kl. 13.00 
Musikhuset Aarhus, Foyer Syd

Varighed ca. 60 minutter

Medvirkende

Den Jyske Operas Kor
Peter Pade, pianist
Martin Nagashima Toft, dirigent

Program

Samarbejdspartnere

Koncerterne er blevet til i samarbejde med
Bregninge Kirke (Tåsinge)
DaMuCo (Ebeltoft)
Frederikshavn Kirke 
Musikhuset Aarhus

Den Jyske Opera
Musikhuset Aarhus
Skovgaardsgade 2C
8000 Aarhus C
Tlf. 89 40 91 10
post(at)jyske-opera.dk

følg os