del med andre

Festuge Classic 2012

Aarhus Symfoniorkester, Musikhuset Aarhus og Den Jyske Opera præsenterer koncerterne Festuge Classic 2012

Den verdenskendte tenor Joseph Calleja har en stor fanskare i Danmark, ikke mindst fordi han ved tidligere lejligheder har optrådt med Aarhus Symfoniorkester ved Festuge Classic-koncerterne. Men sædvanligvis fejrer han triumfer på operascenerne i New York, London, Milano og Wien. ”En fantastisk kerne i tonen, en kultiveret lysende stemme med smæld uden vold, fornemt projiceret sang og en strålende udtyndingsformåen uden tab af intensitet. Alt formidlet med glæde og generøsitet. Sådan!” Således skrev Århus Stiftstidende i august 2009 efter Callejas optræden i Symfonisk Sal.

Calleja fik 6 stjerner af både JP og Politiken efter koncert i Tivoli i maj 2012. "Tenoren Joseph Callejas nuancerede, sublimt muskuløse arier fik salen til at smelte" Politiken 29. maj 2012 (Læs hele anmeldelsen her).  "Maltesiske Joseph Calleja væltede med verdens varmeste tenorstemme Tivoli i et virilt brus af franske og italienske operaarier!" JP 27. maj 2012. (Læs hele anmeldelsen her)

Festuge Classic-koncerterne byder som altid også på en instrumentalsolist, denne gang danske Ulla Miilmann, der i 1994 i en uhørt ung alder vandt stillingen som solofløjtenist i DR Symfoni-Orkestret. Her er hun solist i franskmanden Jacques Iberts virtuose fløjtekoncert. Iberts farverige univers er knap så kendt herhjemme som i Frankrig, og det er en skam, for hans musik er både varm, velklingende og vittig. Det er Ulla Miilmanns første besøg som solist hos Aarhus Symfoniorkester, men for mange blandt publikum vil hun nok virke bekendt, idet hun er kendt fra tv. Hendes fornemme fløjtespil har kunnet opleves i bl.a. programmet ”Mestermøder” på DR2, og senest i 2011 delte hun ud af sine erfaringer som eneste musiker og kvinde i dommerpanelet i DRs program ”Maestro”.

Oplev også Den Jyske Operas Kor samt yderligere en instrumentalsolist, idet Aarhus Symfoniorkesters solofløjtenist Lena Kildahl Larsen optræder i samspil med Ulla Miilmann i en dobbelt fløjtekoncert af Joachim Andersen. Giordano Bellincampi samler de musikalske tråde.

”Callejas overlegne stemme foldede sig fra start flot og kraftfuldt ud. Hans lysende fremtid på de store operascener er allerede begyndt.” Jyllands-Posten, august 2009

Info

Lørdag 1. september 2012 kl. 19.30 
Søndag 2. september kl. 16.00
Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus  

Medvirkende
Giordano Bellincampi, dirigent 
Joseph Calleja, tenor 
Ulla Miilmann, fløjte 
Lena Kildahl Larsen, fløjte 
Valdemar Lønsted, konferencier 
Den Jyske Operas Kor 
Aarhus Symfoniorkester

Billetpris
Kr. 595, 495 og 395
Køb billet online her

Koncerten er med i Den Jyske Operas og Musikhuset Aarhus’ Klassisk Serie. Her får gæsten 75 kr. i rabat pr. billet ved køb af mindst tre forestillinger/koncerter. Købet skal foretages senest 31. august.  
Køb billet online i klassisk serie her

Abonnenter hos Aarhus Symfoniorkester får rabat på kr. 75  frem til 31. august i tilkøb til abonnement til denne koncert. Tilkøb til abonnement kan kun ske via Musikhusets Billetsalg og ikke ved onlinesalg.

Den Jyske Opera
Musikhuset Aarhus
Skovgaardsgade 2C
8000 Aarhus C
Tlf. 89 40 91 10
post(at)jyske-opera.dk

følg os