del med andre

 

Snehvides Spejl

Niels Marthinsen skrev som nævnt Skriftestolen, der var bestilt af og blev uropført på Den Jyske Opera i 2006 og fik Reumertprisen for Årets Opera. Han har derudover komponeret fire kammeroperaer, Kongen af Himmelby (’09 med scenografi af Gøje Rostrup), Hul Igennem (’06), Maestro (’01) og Kærlighed og forræderi (opført på Den Jyske Opera 1997), symfonien Monster Symphony (’06) og bl.a. fire solokoncerter og flere orkesterværker.

Eva Littauer har skrevet en række teaterstykker for voksne og børn, heraf en del med udgangspunkt i eventyr, samt musical-, film- og tv-manuskripter for bl.a. Zentropa og DR-TV Drama. Hun har derudover erfaring som instruktør, oversætter og dramaturg.

Dirigenten, svenske Joachim Gustafsson, debuterede efter studier i Wien på Den Kongelige Opera i Stockholm med Verdis Otello (’04). Joachim Gustafsson har et bredt repertoire, som spænder fra ballet til adskillige uropførelser af svenske og nordiske komponister. Han har samarbejdet med de fleste svenske orkestre og operahuse, bl.a. Göteborg Opera og Malmö Opera, hvor han senest har dirigeret Strauss’ Rosenkavaleren og har i Tyskland bl.a. været engageret af Staatstheater Darmstadt og Ulmer Oper. Joachim Gustafsson er regelmæssigt gæstedirigent for Göteborgs Symfoniorkester, Sjællands Symfoniorkester, Malmös Operaorkester, Stockholms Filharmoniske Orkester og Helsingborg Symfoniorkester. Joachim Gustafsson debuterer hermed på Den Jyske Opera.

Instruktør Anne Barslev har netop haft sin debut på Den Jyske Opera med Narcissus & Ekko, som også er en nyskrevet opera og arbejdede her sammen med to af solisterne fra Snehvides Spejl, Helene Gjerris og Mathias Hedegaard. Anne Barslev er uddannet på Hoogeschool voor de Kunsten i Amsterdam og ved instruktør Niels Pihl, Musikteatret Undergrunden. Hun har blandt andet instrueret Purcells Dido og Aeneas, Monteverdis L’Orfeo og senest Don Juan (’10) på Valdemars Slot. I sæson 08/09 instruerede hun tre operaer på Den Fynske Opera: Johnsons Four Note Opera, Puccinis La Bohème og Zwickies Konsumia. Derudover har hun for Kammeroperaen iscenesat Kurt Weils Laser og Pjalter i Horsens Statsfængsel og Donizettis Don Pasquale. Blandt fremtidige instruktøropgaver kan nævnes Madama Butterfly på Den Fynske Opera.

Scenograf Gøje Rostrup er uddannet beklædningsformgiver fra Skolen for brugskunst og arbejdede efter endt uddannelse nogle år i Hollywood. Hun debuterede herefter som kostumedesigner i Danmark i 1991 på forestillingen West Side Story på Den Jyske Opera og har her også designet kostumer til De lystige koner i Windsor (’94). Senest har hun skabt kostumerne til Don Juan (’10) på Valdemars Slot sammen med Anne Barslev og Four Note Opera (’08) og scenografien til Kongen af Himmelby (’09) af Niels Marthinsen på Den Fynske Opera.

Lysdesigner Ib Asp er ansat på Den Jyske Opera efter mange år som belysningsmester i Musikhuset Aarhus og lysmester på Svalegangen. Ib Asp har designet lys til bl.a. Die schweigsame Frau (’00) på Den Jyske Opera, Salome (’01) på Det Kongelige Teater, Elskovsdrikken (’08) på Operaen i Midten, Farvel (’08) på Svalegangen, Kærlighedens Dampe (’09) og Barberen i Sevilla (’06) på Aarhus Sommeropera. Ib Asps lysdesign kan også opleves på Den Jyske Opera i Barberen i Sevilla i marts 2011.

Den Jyske Opera
Musikhuset Aarhus
Skovgaardsgade 2C
8000 Aarhus C
Tlf. 89 40 91 10
post(at)jyske-opera.dk

følg os