del med andre

 

Snehvides Spejl

Snehvides Spejl er en opera skrevet frit efter eventyret Snehvide. I denne version er Snehvide en selvcentreret og smuk teenage-prinsesse. Hun lever en beskyttet luksustilværelse med sin far, en fortravlet konge, der tilbringer en stor del af sin tid på rejser. Snehvide tilbringer meget tid alene på slottet i sin egen fantasiverden foran spejlet, hun har arvet efter sin mor. Hun har et ubevidst ønske om at være sin fars udkårne. Men kongen har forelsket sig og på trods af Snehvides modstand, gifter han sig igen. Det gør Snehvide rasende af jalousi. Da det går op for hende, at den nye dronning tilmed er gravid, bliver det for meget. Snehvide forgifter dronningen, der som følge heraf aborterer og bliver steril.

 

Da kongen indser Snehvides skyld, bortviser han hende fra slottet og vil sende hende på klosterskole. Det lykkes Snehvide at flygte ud i skoven, hvor hun støder på en flok dværge. De opdager, at hun er den efterlyste prinsesse og holder hende i fangenskab med henblik på at få en løsesum.

 

Dronningen, som efter sin abort hader Snehvide, tager af sted med to jægere for at finde prinsessen og slå hende ihjel. Imidlertid er den unge greve, som er forelsket i Snehvide, fulgt efter dronningen. Det lykkes ham at redde sin elskede Snehvide fra døden i sidste øjeblik.
Men kan hun reddes fra sig selv…?

Den Jyske Opera
Musikhuset Aarhus
Skovgaardsgade 2C
8000 Aarhus C
Tlf. 89 40 91 10
post(at)jyske-opera.dk

følg os