del med andre

 

Snehvides Spejl

Vibeke Kristensen

Giannetta i Elskovsdrikken (’09) og Papagena i Tryllefløjten (’08) på Den Jyske Opera. Uddannet på Den Norske Musikhøjskole og Operaakademiet i København. Debuterede på Det Kongelige Teater som Amor i Glucks Orfeus og Euridike (’04). Har siden samme sted sunget bl.a. Adèle i Flagermusen (’06), Yniold i Pelléas et Mélisande (’07) og vandnymfe i Rusalka (’08). Hun debuterede på Den Jyske Opera i som Susanna i Figaros bryllup (’06). Hun kan desuden opleves som Zerlina i Don Juan på Den Jyske Opera i 2012.

Mathias Hedegaard har også medvirket på Den Jyske Opera i uropførelsen af ungdomsoperaen Narcissus & Ekko og har derudover sunget rollerne som Trin i Pigen fra Vesten og Gastone i La Traviata, begge på Den Jyske Opera i 2009. Han har sunget Sellem i Stravinskijs Lastens Vej på Det Kongelige Teater (’10), hvor han debuterede som Gastone i La Traviata i 2006. Han har modtaget bl.a. Aksel Schiøtz Prisen i 2006 samt Musikanmelderringens Kunstnerpris i 2007.

Helene Gjerris har sunget Ekko i uropførelsen af ungdomsoperaen Narcissus & Ekko (’10) (produceret med Figura Ensemble), Nille i Jeppe på Bjerget (’09) og Maddalena i Rigoletto (’07) på Den Jyske Opera. Helene Gjerris debuterede på Den Jyske Opera i Carmen (’99) og fik Reumert Talentprisen for denne præstation. Hun har fået Gladsaxe Musikpris (’99), Musikanmelderringens Kunstnerpris (00), Aksel Schiøtz-prisen (’03) og Dansk Komponist Forenings Musikerpris 2010. Hun har bl.a. medvirket i Det Kongelige Teaters opførelse af Rued Langgaards Antikrist (’02). På de europæiske barokscener har hun optrådt i operaer af Händel, Monteverdi og Cavalli.

Jørn Pedersen

Hans repertoire spænder vidt i barytonfaget. På Den Jyske Opera har han senest sunget Doktor Bartolo i Barberen i Sevilla (’11), Lescaut i Puccinis Manon Lescaut (’10), Frank i Die tote Stadt ('10), Sonora i den Reumert-nominerede Pigen fra Vesten (’09), Valentin i Faust (’08) og titelpartiet i Rigoletto (’07). Kan opleves på Den Jyske Opera i titelrollen i Don Juan (’12). Jørn Pedersen var også Don Juan i 1999-2000.

Gert Henning-Jensen medvirkede senest på Den Jyske Opera i Strauss' Die schweigsame Frau (00). Han har medvirket i flere danske opera-uropførelser bl.a. som Kong Christian VII i Holtens Livlægens besøg, Jonathan i Holbeks Brødrene Løvehjerte, Nick i Ruders' Tjenerindens fortælling, David i Sørensens Under himlen, Sigurd i Papes Sigurd Dragedræber og inspektøren / Byretsdommeren / Titorelli i Ruders' Proces Kafka. Han har bl.a. sunget på Metropolitan Operaen i New York, Covent Garden i London og Staatsoper Unter den Linden i Berlin. Debuterede på Det Kongelige Teater i 1992.

Den Jyske Opera
Musikhuset Aarhus
Skovgaardsgade 2C
8000 Aarhus C
Tlf. 89 40 91 10
post(at)jyske-opera.dk

følg os