del med andre

 

Musikteater for børn fra 5 år - og deres voksne

Hvad gør man i et kongerige, når Kongen kort før jul opdager, at der ikke er råd til julegaver, fordi alle pengene fra skattekisten er blevet brugt på at føre krig mod nabolandet Montania? Og hvad gør man, når Kongen samtidig får at vide, at han skal gifte sin eneste datter, den smukke Prinsesse Miamaja, bort til Prinsen af Montania, når hun hellere vil giftes med hofjægeren? Kan man så overhovedet komme i julestemning, og kan det mon så overhovedet blive jul?

Forestillingen Jul på Slottet er baseret på DRs populære julekalender fra 1986 og sættes nu op for femte år i træk i Musikhuset Aarhus. Her vil nisser og andet godtfolk endnu engang bidrage til den helt rigtige julestemning med masser af god musik, eventyr og operasang.

Ligesom i DRs tv-julekalender var det dramatiker Finn Henriksen og komponist Bodil Heister, der lagde de kunstneriske kræfter sammen og i 2007 skabte sceneudgaven af Jul på Slottet.  

Finn Henriksen skrev manuskriptet og instruerede Jul på Slottet for DR. Han blev endvidere kendt for at have instrueret så folkekære film som Forelsket i København, Flådens Friske Fyre og Jydekompagniet og mange flere.  

Bodil Heister har komponeret musikken til Jul på Slottet heriblandt ørehængeren ”Det’ sørme, det’ sandt, december”. Hun har tidligere komponeret musikken til Den Jyske Operas roste publikumssucces børneoperaen Det forjættede land (01/02 og 06/07).  

Instruktionen er lagt i hænderne på Kim Veisgaard, der har iscenesat bl.a. Ronja Røverdatter på Aarhus Teater og Jorden rundt i 80 dage – fortalt på 60 minutter på Filuren. I sin tid gjorde Kim Veisgaard selv stor lykke som Jul på Slottets lidt uheldige Junker Juchs på DR.

Kirsten Victoria Lind har skabt scenografien og kostumerne til Jul på Slottet. På Teatret Filuren har hun senest lavet scenografi til den flotte børneforestilling Prinsesse Himmel i Mund (’10) og juleforestillingen Den lille pige med Svovlstikkerne ('10).

Igen i år bliver forestillingen levendegjort på scenen i et samarbejde mellem skuespillere og operasangere.  

Operasangerne Jakob Næslund Madsen og Hans Dueholm og skuespiller Merete Hegner har medvirket i Jul på Slottet siden premieren i 2007, mens Skuespiller Søren Zacho Ruby er med for anden gang. Rollen som Prinsesse Miamaja synges af operasanger og performer Dénise Beck.

Musikken i forestillingen leveres af Allan Dahl Hansen, kapelmester og piano, Dorte Rolff-Petersen, cello og Florián Navarro, klarinet.

Komponist

Bodil Heister

Dramatiker

Finn Henriksen

baseret på historie af Martin Miehe-Renard

Instruktør

Kim Veisgaard

Scenograf og kostumedesigner

Kirsten Victoria Lind

Medvirkende:

Prinsesse Miamaja

Dénise Beck

Prins Valentin / Fimpe (ung slotsnisse)

Jakob Næslund Madsen

Konge / Far Magnum, slotsnisse:

Hans Dueholm

Fedorika, Kongens søster / Mor Trisse, slotsnisse

 Merete Hegner

Fortæller m.m.

Søren Zacho Ruby

Kapelmester/arrangør/klaver

Allan Dahl Hansen

Klarinet

Florián Navarro

Varighed

Ca. 70 minutter

Forestillingen sættes op i samarbejde mellem Den Jyske Opera og Musikhuset Aarhus

Den Jyske Opera
Musikhuset Aarhus
Skovgaardsgade 2C
8000 Aarhus C
Tlf. 89 40 91 10
post(at)jyske-opera.dk

følg os