del med andre

 

Den Jyske Opera gik i sidste uge til filmen, da levende billeder til brug i opsætningen til Manon Lescaut blev optaget i Den Gamle By i Århus.
Instruktør Francesco Saponaro (se foto) har udover opera instrueret adskillige film.

>> Læs artikel i JP Århus 7/9 af Erling Vestergaard
>> Læs artikel i Århus Stiftstidende 3/9 af Karsten Bjørno

Bag Den Jyske Operas opsætning af Manon Lescaut står et italiensk hold, som både har stor erfaring indenfor opera og film. Den spændende 40-årige instruktør Francesco Saponaro har udover opera produceret en række film, mens lysdesigner Pasquale Mari også arbejder som filmfotograf og herfor har vundet en Golden Globe. Pasquale Mari og scenograf Alessandro Ciammarughi stod også bag den smukke og anmelderroste Elskovsdrikken på Den Jyske Opera (’09). Giordano Bellincampi indtager selv dirigentpodiet på skift med Marcello Mottadelli i spidsen for landsdelsorkestrene, Den Jyske Operas Kor og det stærke solisthold på turnéen for det danske publikum.

Premieren på Manon Lescaut finder sted i Odense Koncerthus 9. oktober, og forestillingen turnérer over hele landet med 22 forestillinger bl.a. på Det Kongelige Teater 27.-28. oktober og Musikhuset Aarhus 18., 19., 20., 26. og 27. november.

Foto

POLFOTO
Tobias Nørgaard Pedersen

Den Jyske Opera
Musikhuset Aarhus
Skovgaardsgade 2C
8000 Aarhus C
Tlf. 89 40 91 10
post(at)jyske-opera.dk

følg os