del med andre

 

Dirigent Giordano Bellincampi er en hyppig gæstedirigent ved samtlige danske samt en lang række udenlandske symfoniorkestre. På Det Kongelige Teater og Den Jyske Opera har han dirigeret samtlige Pucciniopsætninger siden 2000 heriblandt La Bohème, Madama Butterfly og Tosca begge steder samt Manon Lescaut (’02) og Turandot på Det Kongelige Teater og senest Pigen fra Vesten (’09) på Den Jyske Opera. Han er også internationalt en anerkendt Puccinidirigent. Læs mere og lyt til Giordano Bellincampi her

Dirigent Marcello Mottadelli kunne sidst opleves på Den Jyske Opera i foråret ’09, da han dirigerede Elskovsdrikken og i ’07, da han dirigerede henholdsvis Jægerbruden og Rigoletto. Han har dirigeret et utal af operaer, balletter og musicals rundt i verden, blandt andet i USA, Rusland, Tjekkiet, Sydafrika, Tyskland og Korea. Han fik sin debut på Det Kongelige Teater med Verdis Don Carlos (’08). Siden sæson ’08/’09 har han været chefdirigent for Kairo Symfoniorkester.

Instruktør Francesco Saponaro er uddannet ved Accademia d'Arte Drammatica della Calabria og arbejder både som forfatter og instruktør indenfor teaterfeltet. I 2009 instruerede han Pau Miròs Chiòve som både teaterstykke og film og vandt prisen for bedste innovative performance i 2009.

I 2008 indtrådte han i den kunstneriske bestyrelse på Mercadante-Teatro Stabile di Napoli, hvor han har instrueret flere forestillinger. Siden 1995, hvor han var med til at grundlægge Rossotiziano-kompagniet, har han her skrevet og instrueret en lang række teaterstykker.

Han har desuden instrueret og skabt scenografi til Llueve en Barcelona på Centro Dramatico Nacional i Madrid og har produceret en lang række film og dokumentarer, herunder Come un eroe del Novecento, som er baseret på Molières Tartuffe.

Scenograf Alessandro Ciammarughi var scenograf og kostumedesigner på Den Jyske Operas opsætning af Elskovsdrikken (’08/09), som fik stor ros for sin smukke scenografi.

Alessandro Ciammarughi er uddannet scenograf ved Accademia di Belle Arti i Rom og har siden 1987 været scenograf på ballet-, teater- og ikke mindst operaforestillinger. Han har skabt scenografi til bl.a. Rigoletto på New National Theatre i Tokyo (’00 og ’09), Massenets Manon på Teatro de S.Carlo i Napoli (’02), Trubaduren for Baltimore Opera Company (’03) og Teatro Ponchiellis opsætning af Macbeth ('07), Rigoletto opført på Festival Verdiano i Parma (’08-’09) og Donizettis Marino Faliero (’08-’09).

Den Jyske Opera
Musikhuset Aarhus
Skovgaardsgade 2C
8000 Aarhus C
Tlf. 89 40 91 10
post(at)jyske-opera.dk

følg os