del med andre

 

Arrangementet er fuldt tegnet

Den Jyske Opera, Folkeuniversitetet i Århus og Kvindemuseet inviterer til OperaTemaAften "Kvinden betaler altid prisen til sidst".
Onsdag 10. november 2010 på Kvindemuseet i Århus.  

Introduktion til Puccinis opera Manon Lescaut ved ph.d. Christina Holst Færch og producent ved Den Jyske Opera, Lene Juul Langballe. Musikeksempler på cd.

Foredraget diskuterer, om Puccinis opera Manon Lescaut (1893) er en hyldest til den ophøjede kærlighed eller en moralsk fordømmelse af det at hengive sig til sanseligheden og lysterne. Foredraget kredser om kvindefiguren i Puccinis opera, som på den ene side er målet for mænds begær og på den anden side selv begærer. De vil have hende – og hun ved, hvad og hvem hun vil have! Forestillingen om kvindelig seksualitet som noget truende vinder frem samtidig med en stærk borgerlig moral i løbet af 1700-tallet. Den smukke Manon indeholder en spænding mellem farlig forførerske og repræsentant for den frigjorte kærlighed. Begge dele underminerer den maskuline autoritet, og det ender med at koste hende livet.  

Varighed: 19.00-20.45.  

Gratis adgang, men tilmelding nødvendig hos Folkeuniversitetet, www.folkeuniversitetet.dk holdnr. 10735
>> Tilmeld online her

Den Jyske Opera og Folkeuniversitetet i Århus inviterer til en række OperaTemaAftner på skønne steder rundt omkring i det århusianske kulturliv.

Forskere fra psykoanalysens, musikkens, litteraturens, kønsforskningens og humorens verden uddyber – og stiller med garanti endnu flere spørgsmål.

OperaTemaAftnerne er en naturlig forlængelse af et mangeårigt samarbejde mellem de to institutioner og et ønske om at give århusianere gode oplevelser, svar på meget og noget at tænke over.

Tid og sted

Kvindemuseet, 8000 Århus C
Onsdag 10. november 2010
Kl. 19.00-20.25

Adgang

Arrangementet er fuldt tegnet.
Det er muligt at skrive sig på venteliste

Holdnr. 10735
www.folkeuniversitetet.dk eller ring til Folkeuniversitetet på tlf. 8619 0566 mandag-torsdag 10-15

 

Den Jyske Opera
Musikhuset Aarhus
Skovgaardsgade 2C
8000 Aarhus C
Tlf. 89 40 91 10
post(at)jyske-opera.dk

følg os