del med andre

 

Der venter publikum en enestående oplevelse med Puccinis gennembrudsværk, Manon Lescaut. Operaen er fuld af genial musik, iørefaldende arier og en dramaturgisk skarphed, der skabte sensation ved uropførelsen. Manon Lescaut var Puccinis 3. opera, uropført i 1893, tre år før skabelsen af La Bohème. Manon Lescaut er fuldt på højde med mesterens senere, mere kendte værker, La Bohème, Tosca og Madama Butterfly og anses af mange for at være endnu mere original og fascinerende end disse tre titler.

Det litterære forlæg, A. Prévosts roman fra 1731 om den unge kvinde Manon Lescaut, er en klassiker i verdenslitteraturen. Den unge Manon Lescaut er splittet mellem kærligheden til den fattige student Des Grieux og luksuslivets fristelser i selskab med velhavende mænd. Des Grieux drives i vanvittig besættelse af Manon fra ydmygt fransk landliv over Paris’ blomstrende kærlighedsliv for at ende i Louisianas trøstesløse ørken.

Det er første gang, Den Jyske Opera opfører Manon Lescaut, og første gang forestillingen sendes på turné rundt i Danmark. Operachef for Den Jyske Opera og Puccini-specialist Giordano Bellincampi indtager selv dirigentpodiet på skift med Marcello Mottadelli i spidsen for landsdelsorkestrene, Den Jyske Operas Kor og det stærke solisthold på turnéen for det danske publikum. Iscenesættelsen er lagt i hænderne på den spændende 40-årige italienske instruktør Francesco Saponaro. Alessandro Ciammarughi, der stod for den smukke og anmelderroste Elskovsdrikken (’09), har skabt scenografi og kostumer. 

Info

Førsteopførelse Teatro Regio i Torino 1. februar 1893
Varighed ca. 2 timer og 20 minutter 
1 pause efter 75 minutter
Opføres på italiensk med danske overtekster

Komponist

Giacomo Puccini

Librettister

Luigi Illica, Domenico Olivia, Marco Praga og Giulio Ricordi

Instruktør

Francesco Saponaro

Scenografi og kostumer

Alessandro Ciammarughi

Lysdesigner

Pasquale Mari

Medvirkende

Manon Lescaut

Ingela Brimberg / Victoria Nava

Renato des Grieux

Dominic Natoli / Emmanuel di Villarosa

Geronte di Ravoir

Jens Bové / Jesper Brun-Jensen

Edmondo

Sune Hjerrild

Den Jyske Opera
Musikhuset Aarhus
Skovgaardsgade 2C
8000 Aarhus C
Tlf. 89 40 91 10
post(at)jyske-opera.dk

følg os