del med andre

 

Den Jyske Opera arrangerer igen i samarbejde med Aarhus Symfoniorkester og Jyllands-Posten to Festuge Classic-koncerter, der samler det ypperste indenfor det klassiske musikliv, både nye, lysende stjerner og kendte, velkonsoliderede navne.

Alle sejl bliver sat, når der præsenteres vidunderlige vokaler med besøget af to internationale sangsolister Anna Caterina Antonacci og Andrea Carè, Den Jyske Operas Kor, Herning Kirkes Drengekor og Aarhus Symfoniorkester samt inspirerende instrumentalspil med pianisten Katrine Gislinge.

Sopranen Anna Caterina Antonacci er måske vor tids mest sensuelle Carmen, et parti hun synger i maj 2010 på Det Kgl. Teater, og som hun har varetaget på Covent Garden, hvorfra der findes en meget rost DVD-indspilning med Jonas Kaufmann som Don José. Ved denne koncert synges Don Josés blomster-arie af en ny stjerne på tenor-himlen, nemlig Andrea Carè. Der er højspændt drama såvel som romantik og lyrisk poesi i luften, når de to sangere fortolker arier og duetter af Cherubini, Bizet, Mozart, Puccini og Bellini.

Katrine Gislinge er tilbage ved Steinway-flygelet i Symfonisk Sals fantastiske akustik med to satser fra klaver-repertoirets highlights: Den langsomme sats fra Mozarts Elvira Madigan-klaverkoncert og 3. sats af Chopins 1. klaverkoncert. Katrine Gislinge har gennem sin karriere fejret mange triumfer med Aarhus Symfoniorkester, bl.a. har hun været solist i begge Chopins klaverkoncerter.

Sikker kaptajn på broen er Tobias Ringborg, der senest dirigerede Den Jyske Operas opførelse af Mozarts Idomeneo, Kongen af Kreta (2010).

"En sky stjerne besøger Århus"
Læs artikel om Anna Caterina Antonacci (Jyllands-Posten 29. april 2010)

Koncerten sendes live på DR P2
lørdag den 4. september kl. 19.30

Dato og sted

Lørdag den 4. september 2010 kl. 19.30
Søndag den 5. september 2010 kl. 19.30
Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus

Billet

Kr. 595, 495, 395, 295
Musikhuset Aarhus tlf. 89 40 40 40
Billetlugen.dk:
Køb billet online til Festuge Classic

Der ydes 60 kr. i rabat til abonnenter hos Aarhus Symfoniorkester, Den Jyske Opera eller Musikhuset Aarhus

Arrangører

Aarhus Symfoniorkester
Morgenavisen Jyllands-Posten
Den Jyske Opera

Den Jyske Opera
Musikhuset Aarhus
Skovgaardsgade 2C
8000 Aarhus C
Tlf. 89 40 91 10
post(at)jyske-opera.dk

følg os