del med andre

 

Publikum kan glæde sig til en koncert med tidens absolut varmeste soprannavn Nino Machaidze, som med sin vidunderlige stemme og virtuose koloraturer allerede som 25-årig fejrer exceptionelle triumfer på verdens store operascener i det italienske bel canto-repertoire.


Hun er ung, hun er smuk, og hun har kurs direkte mod stjernerne. Nino Machaidze er tidens bedste bud på en ny Anna Netrebko. Hendes store gennembrud kom i 2007, da hun sang partiet som Marie i Donizettis Regimentets datter - først på La Scala i Milano og derefter på operaen i Rom. Sidste sommer debuterede hun på Salzburg Festivalen som Julie i Romeo og Julie, hvor hun sang sammen med Rolando Villazón som Romeo. Siden har dørene til alverdens operahuse stået åbne for denne nye stjernesopran, og forude venter blandt andet engagementer på Covent Garden i London og The Metropolitan Opera i New York. Hun er en virtuos koloratursopran, og hendes første cd – en samling bel canto arier – indspillede hun i 2008 for det ansete klassiske pladeselskab DECCA.

Nu kan Nino Machaidze for første gang opleves i Danmark i et program med italiensk bel canto i verdensklasse. Der bliver lejlighed til at høre italiensk bel canto i verdensklasse, når hun blandt andet synger uddrag af Søvngængersken af Bellini, Elskovdrikken af Donizetti og Barberen i Sevilla af Rossini, mens Den Jyske Operas Kor kan nydes i "Fangernes kor" fra Verdis Nabucco.
>> Se programmet her

Nino Machaidzes debut på Salzburger Festivalen i 2008 som Julie i Romeo og Julie er foreviget i en DVD-udgave. Charles Gounods berømte opera, baseret på William Shakespeares oprindelige historie, kommer rigtig til sin ret når partierne synges af så fremragende artister som Nino Machaidze og den verdenskendte mexicanske tenor Rolando Villazón.

DVD’en/Blue-ray er udgivet på Deutsche Grammophon og kan købes i Stereo Studio Århus.

Koncerten optages og sendes i P2 Koncerten fredag den 28. maj kl. 19.00.

Dato og sted

Onsdag 26. maj 2010 kl. 19.30 Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus

Billetpris

Kr. 350
Abonnements, studie- og ungdomsrabat
Billetsalg: Musikhuset Aarhus tlf. 8940 4040 og billetnet.dk

Medvirkende

Nino Machaidze, sopran

Adam Frandsen, tenor

Den Jyske Operas Kor

Aarhus Symfoniorkester

Giancarlo Andretta, dirigent

Arrangører

Aarhus Symfoniorkester
Musikhuset Aarhus
Den Jyske Opera

Den Jyske Opera
Musikhuset Aarhus
Skovgaardsgade 2C
8000 Aarhus C
Tlf. 89 40 91 10
post(at)jyske-opera.dk

følg os