del med andre

 

Om Puccinis mest farverige partitur

Pigen fra Vesten er ikke den mest kendte af Puccinis operaer, men når tæppet går og musikken begynder at spille, vil der ikke være tvivl om, at der her er tale om et ægte mesterværk fra Puccinis hånd:  

Et af Puccinis kendetegn var hans enestående evne til snart at lade musikken føre handlingen hastigt frem, snart lade den dvæle i detaljer og følelser samtidigt med, at han giver stemmerne på scenen optimale muligheder for at udfolde sig i smukke, lyriske arier og ensembler.  

Herudover formåede Puccini på enestående vis at forene dramaet og musikken: Han lader orkestret beskrive både faktuelle hændelser på scenen, fra naturfænomener som vind og regn til støvlesporers og whiskyflaskers klirren, og figurernes inderste følelser og stemninger. Alt sammen i en perfekt balance mellem de enkelte melodier og det store orkester.  

Pigen fra Vesten er Puccinis mest farverige partitur. Det er skrevet til et usædvanligt stort orkester og med en helt særlig tone, der på en gang beskriver det vilde vesten på samme måde som Madama Butterfly beskriver Japan og Turandot beskriver Kina og er umiskendeligt og uimodståeligt italiensk!  

Såvel dramatisk som musikalsk tager Pigen fra Vesten således publikum med på en rejse både til de store skovklædte californiske bjerge på guldfeberens tid – og ind i Puccinis forførende og følelsesladede musikalske univers.    

Den Jyske Opera
Musikhuset Aarhus
Skovgaardsgade 2C
8000 Aarhus C
Tlf. 89 40 91 10
post(at)jyske-opera.dk

følg os