del med andre

 

Læs Giordano Bellincampis anbefaling af cd-indspilning med Pigen fra Vesten

Lyt til Puccini hjemme i stuen, f.eks. indspilning med Plácido Domingo og Royal Opera House Covent Garden som anbefales af Puccini-ekspert Giordano Bellincampi: "Referenceindspilningen af dette geniale partitur må være denne udgivelse med ensemblerne fra Covent Garden og en sprudlende Zubin Mehta på podiet. Carol Neblett forener det sødmefulde og det dramatiske i det hundesvære parti som Minnie, og i kortscenen med sheriffen Jack Rance, kongenialt besat med Sherrill Milnes, fornemmes det ægte drama på scenen. Indspilningens trumfkort er naturligvis en vokalt overstrømmende Plácido Domingo i sin glansrolle som Dick Johnsson. Det er ganske enkelt en fremragende indspilning, som her er genudgivet på CD, og det er jeg glad for, da min LP var slidt helt ned!"

Giordano Bellincampi har dirigeret Puccinis operaer på operascener over hele verden, herhjemme bl.a. Tosca, La Boheme og Madama Butterfly på Den Jyske Opera og La Boheme, Turandot, Madama Butterfly og Manon Lescaut på Det Kongelige Teater. Han er også uden for landets grænser anerkendt som en sublim Puccinifortolker og siger om Puccinis operaer:

 

"Man kan umiddelbart glædes ved de slagkraftige historier med de stærke, klare dramaer og de gode melodier, men man kan også, efterhånden som man lærer operaerne at kende, komme dybere og dybere ned i raffinementerne, i sammenhængen mellem scene og musik, i den måde, som forskellige musikalske motiver bliver sat sammen på. Der er så mange forskellige lag hos Puccini, og derfor er han både en meget populær og en meget betydelig komponist. Først og fremmest er han teaterskrædder. Han formår som få at tale til et meget, meget bredt publikum." fra artikel i anledning af Puccinis fødselsdag 21/12 2008 Søren Kassebeer, Berlingske.dk

 

Puccini blev født i Lucca i Italien i 1858 og elskede søde sager, hurtige biler, kvinder og opera! Han står for den ganske særlige form for opera, som viser os det realistiske og hverdagslige, men i Puccinis fantastiske, forførende og til tider meget eksotiske musik, bliver hverdagen både poetisk og underfuld.

Den Jyske Opera
Musikhuset Aarhus
Skovgaardsgade 2C
8000 Aarhus C
Tlf. 89 40 91 10
post(at)jyske-opera.dk

følg os