del med andre

 

Pigen fra Vesten

Den Jyske Opera ser med glæde frem til igen at samarbejde med Mikael Melbye (billedet til venstre), der står for både scenografien og iscenesættelsen af Pigen fra Vesten. Mikael Melbye debuterede i 1994 som instruktør og scenograf på Det Kongelige Teater, hvor han har stået bag publikumssucceserne La bohème og Turandot. Han har desuden iscenesat talrige opera- og balletforestillinger herhjemme, i USA og de skandinaviske lande. Han debuterede på Den Jyske Opera i 1999 som instruktør og scenograf på den Reumertnominerede opsætning af Strauss’ Salome, og i 2004 stod han for opsætningen af Debussys Pelléas & Melisande, der ligeledes blev nomineret til en Reumertpris.  

Operachef for Den Jyske Opera og Puccini specialist Giordano Bellincampi indtager selv dirigentpodiet i spidsen for Aarhus Symfoniorkester og det stærke sangerhold, når Pigen fra Vesten og Puccinis dramatiske og udtryksfulde musik for første gang skal præsenteres for det danske publikum. Giordano Bellincampi er en hyppig gæstedirigent ved samtlige danske samt flere internationale symfoniorkestre. På Det Kongelige Teater og Den Jyske Opera har han dirigeret samtlige Pucciniopsætninger de seneste år og er også internationalt en anerkendt Puccini dirigent.   

Endelig glæder Den Jyske Opera sig til at byde velkommen til den anerkendte og erfarne engelske kostumedesigner Deirdre Clancy samt den prisvindende og toneangivende amerikanske projektionsdesigner Wendall K. Harrington. Begge har ved flere tidligere lejligheder arbejdet sammen med Mikael Melbye.

Den Jyske Opera
Musikhuset Aarhus
Skovgaardsgade 2C
8000 Aarhus C
Tlf. 89 40 91 10
post(at)jyske-opera.dk

følg os