del med andre

 

af Pigen fra Vesten

6 stjerner
Jyllands-Posten, 20. august 2009
"Den Jyske Opera graver guld
Giordano Bellincampi formede nuanceret rigtigt, vel pointeret og glødende medrivende, og Aarhus Symfoniorkester fulgte ham med en varm, klangligt vekslende og fyldig klang.

[...] Melbye er tilbage med en opsætning, som har atmosfære og fine detaljer og i tilgift nogle af de dramatisk stærkeste scener i hans samlede produktion.

Francesca Patanè var en fængslende rødhåret Minnie. Patanè er en personlighed, og det skal der til i Minnies parti.

Antonelli Palombi, som blev tenorhelt i Århus i festugen sidste år, viste igen flot, kraftfuld tenorsang, som fik én til at holde vejret. At synge røveren Ramerrez uden én eneste vaklende tone er altså en bedrift. Der var også mening i hans figur scenisk. Amerikaneren Mark Delavan sang sheriffen med virkelig barytonal fylde og kraft.

[...] En så overbevisende opsætning af en værdiladet opera, som ingen herhjemme før har formået at spille, må give seks stjerner."
John Christiansen

Læs hele anmeldelsen her

4 stjerner
Politiken, 21. august 2009
"Puccinis spaghettiwestern trumfer igennem
[...] Kulisser og kostumer er gennemført loyale over for forlægget. Med læderhalse og en bardesk hentet lige ud af Lucky Lukes univers. I disse kulisser får tårerne frit spil. [...]

Selv med blødende skudsår og strikken om halsen klarer han [Antonello Palombi] den vokale udfordring som Dick Johnson alias stratenrøveren Ramerrez, der er kommet på retskafne tanker, efter han har mødt sit livs store kærlighed. [...] Hånd i hånd lader instruktør Mikael Melbye de to drage syngende af, og slutscenen, hvor lynchning vendes til lyst, er gribende. [...]

Aarhus Symfoniorkester lader Puccinis overvældende partitur ekkoe de helt store følelser. Nok en gang beviser den stedlige operachef, Giordano Bellincampi, at han er Puccinidirigent til fingerspidserne.
Med en personinstruktion, der er gennemarbejdet og omhyggelig, trumfer Danmarks vilde operascene i vest igennem."
Thomas Michelsen

>> Læs hele anmeldelsen i Politiken

4 stjerner
Gregers Dirckinck-Holmfeld, 20. august 2009
"Heltinden der overlever
[...] Tre glimrende stemmer [...] det svulmede og svang sig i vores membraner, når de udfoldede sig [...]. Det er belcanto, så det flammer. [...] 

Michael Melbye har traditionelle, men farverige og kloge indgange til opsætningen. [...] 

Bellincampi kæler for mylderet af fine detaljer i orkestret."       

Læs hele anmeldelsen

4 stjerner
Børsen, 21. august 2009
"Hvor kærligheden og seksløberen taler
[...] Man kan heller ikke være i tvivl om helt og heltindens kærlighed, sådan som Puccini lader den spire og svulme i musikken. Og den side af sagen forstod dirigenten Giordano Bellincampi at håndtere umådelig fermt, effektivt og elegangt. [...]
Francesca Patanès Minnie fremstår klart; hårdkagt og alligevel sart og næsten selvudslettende, og så synger hun en slagkraftig Puccini-sopran [...] Mark Delavan er en magtfuldt klingende sherif, hvis sindbevægelser man heller ikke kunne være i tvivl om. Og endelig vor helt Dick Johnson - alias Antonello Palombi - en saftspændt klingende tenor, der bidrager yderligere til dramatikken ved at være en fremragende skuespiller."
Jakob Wivel

5 stjerner
Århus Stiftstidende, 21. august 2009
"Det lille hus på bjerget
[...] Den Jyske Operas opsætning leverer varen [...].
Minnie [...] synges med stor intensitet og spilles med stor indlevelse af sopranen Francesca Patanè. [...]
Hendes modstander, sheriffen Jack Rance synges med flot overbevisende klang og og magtfuldt projicerende af barytonen Mark Delavan. [...]
Ramerrez og Dick Johnson, portrætteres ypperligt af tenoren Antonello Palombi. Stemmemæssigt har han både kraft og timbre til at forgylde det puccini'ske orkestertutti, og som skuespiller dækker han rollen ganske udmærket. [...] Dertil kommer, at alle mindre partier er vel besat og byder på flere fine sang-og skuespilmæssige præstationer i samspil med en meget velsyngende gruppe herrer fra Den Jyske Operas Kor.
Det hele forstærkes, forklares, kommenteres og indsmigres af et særdeles velfungerende orkesterspil under Giordana Bellincampis ledelse.

Instruktøren Mikael Melbye har i samarbejde med sine tre designere skabt et scenebillede, der i en spændende blanding rækker fra en naturalistisk bar-og hytte kukkasse til en projektionsformidlet større forståelse af såvel det historiske aspekt som det naturmæssige og det personligt-følelsesmæssige."
Ole Straarup

Kristeligt Dagblad, 21. august 2009
"Guldgraverne og den stærke kvinde
Også stor ros til Giordano Bellincampi for hans direktion af Aarhus Symfoniorkester. [...] Antonello Palombi ... sang og spillede rollen som Ramerrez med overskud og selvtillid. [...] stor ros til Den Jyske Opera for at bringe værket til landet".

Jakob Holm

Oversigt anmeldelser

6 stjerner Jyllands-Posten
4 stjerner Politiken
4 stjerner GregersDH
4 stjerner Børsen
5 stjerner Århus Stiftstidende
Kristeligt Dagblad

Den Jyske Opera
Musikhuset Aarhus
Skovgaardsgade 2C
8000 Aarhus C
Tlf. 89 40 91 10
post(at)jyske-opera.dk

følg os