del med andre

 

Den evigt aktuelle historie om ulykkelig kærlighed og moralske kvaler

Giuseppe Verdis La Traviata er, med sin evigt aktuelle historie om ulykkelig kærlighed og moralske kvaler, utvivlsomt én af operapublikummets favoritter.

Operaen er baseret på romanen Kameliadamen af Alexandre Dumas, en tragedie om kurtisanen Violetta, hendes umulige kærlighed til Alfredo og hendes alt for tidlige og ensomme død. Musikken er medrivende og følelsesladet og spænder fra intime ensembler til fuldt orkester i stort anlagte scener med overdådige fester og en perlerække af smukke og kendte arier og kor.

 

Med opførelsen af La Traviata byder Den Jyske Opera igen velkommen til én af Storbritanniens mest efterspurgte og banebrydende instruktører, Olivia Fuchs, som i 2007 instruerede Rigoletto på Den Jyske Opera. I samarbejde med sin faste scenograf Niki Turner har Olivia Fuchs skabt forestillinger til flere af Europas førende operascener bl.a. Royal Opera House og English National Opera i London. Lysdesigner er Ben Ormerod.

 

Operachef Giordano Bellincampi, som regelmæssigt dirigerer samtlige danske samt førende europæiske, amerikanske og asiatiske orkestre, har den musikalske ledelse alternerende med Søren Kinch Hansen, når Den Jyske Opera tager på landsturné med La Traviata. Søren Kinch Hansen har dirigeret i Det Kongelige Teaters og Den Anden Operas regi. På Den Jyske Opera har han bl.a. dirigeret de to uropførelser Bent Lorentzens Jeppe på Bjerget (2009) og Niels Marthinsens Reumertvindende Skriftestolen (2006) foruden Eugen Onegin (2003) og Peter Grimes (2001) og er desuden kunstnerisk leder af Den Jyske Operas Kor.


Hør i videoklip Giordano Bellincampi fortælle om La Traviata

Info

Opera i 3 akter
Uropførelse Teatro la Fenice i Venezia 6. marts 1853
Varighed ca. 2 timer 30 min. inkl. pause
(1. del 70 min., 25 min. pause, 2. del 50 min.)
Opføres på italiensk med danske overtekster.

Komponist

Giuseppe Verdi

Librettist

Francesco Maria Piave

Instruktør

Olivia Fuchs

Scenograf

Niki Turner

Lysdesigner

Ben Ormerod

Koreograf

Clare Whistler

Alfredo Germont

David Danholt
Sune Hjerrild

Giorgio Germont

Ivan Dimitrov
Robert Hyman

Baron Douphol

Jesper Brun-Jensen

Kommissionær

Bjarne Holm Bidstrup
Thomas Späth

Kor

Den Jyske Operas Kor

Den Jyske Opera
Musikhuset Aarhus
Skovgaardsgade 2C
8000 Aarhus C
Tlf. 89 40 91 10
post(at)jyske-opera.dk

følg os