del med andre

 

Musikteater for børn fra 5 år - og deres voksne.

Se videoklip fra Jul på Slottet

Hvad gør man i et kongerige, når Kongen kort før jul opdager, at der ikke er råd til julegaver fordi skattekisten er tom og alle pengene brugt på at føre krig mod nabolandet, Montania? Og hvad gør man, når Kongen samtidig får at vide, at han skal gifte sin eneste datter, den smukke Prinsesse Miamaja, bort til Prinsen af Montania, når hun hellere vil giftes med hoffets nye jæger? Kan man så overhovedet komme i julestemning og kan det så overhovedet blive rigtig jul?

 

For 3. år i træk præsenterer Den Jyske Opera og Filuren forestillingen Jul på Slottet, baseret på DRs populære julekalender fra 1986. Her mødes musikdramatik og skuespil i en spændende julehistorie, der har spillet for udsolgte sale de sidste to år og som har fået publikum i julestemning med en blanding af kendte melodier og helt nykomponeret musik. Her er med andre ord både noget for dem, der gerne vil opleve et dejligt eventyr på scenen og for dem, der holder af ægte operasang.

HOLDET BAG JUL PÅ SLOTTET

Ligesom i DRs tv-julekalender er det dramatiker Finn Henriksen og komponist Bodil Heister, der udgør de kunstneriske kræfter bag Den Jyske Operaog Filurens sceneudgave af årets juleforestilling, Jul på Slottet.

Finn Henriksen skrev både manuskriptet og instruerede Jul på Slottet for DR. Han er endvidere kendt for at have instrueret så folkekære film som Forelsket i København, Flådens Friske Fyre og Jydekompagniet og mange flere.

Bodil Heister har tidligere komponeret musikken til Den Jyske Operas anmelderroste børneforestilling Det forjættede land, der turnerede i hele landet i 2000/01 og igen i efteråret 2006 samt foråret 2007.

Instruktionen er i lagt i hænderne på Kim Veisgaard, der i sin tid gjorde stor glæde som Jul på Slottets lidt uheldige Junker Juchs, mens Kirsten Victoria Lind står for scenografi og kostumer til forestillingen.

Komponist

Bodil Heister

Dramatiker

Finn Henriksen

baseret på historie af Martin Miehe-Renard

Instruktør

Kim Veisgaard

Scenograf og kostumedesigner

Kirsten Victoria Lind

Prinsesse Miamaja

Eline Denice Risager

Prins Valentin / Fimpe (ung slotsnisse)

Jakob Næslund Madsen

Konge / Far Magnum, slotsnisse:

Hans Dueholm

Fedorika, Kongens søster / Mor Trisse, slotsnisse

Merete Hegner

Kapelmester/arrangør/klaver

Allan Dahl Hansen

Klarinet

Florián Navarro

Varighed

65 min.

Den Jyske Opera
Musikhuset Aarhus
Skovgaardsgade 2C
8000 Aarhus C
Tlf. 89 40 91 10
post(at)jyske-opera.dk

følg os