del med andre

 

Startskuddet til Aarhus Festuge må for entusiastiske musikelskere være disse klassiske koncerter, hvor Den Jyske Opera i samarbejde med Aarhus Symfoniorkester og Jyllands-Posten kan byde på et trekløver af solister af højeste internationale klasse. Den verdenskendte tenor Joseph Calleja fejede benene væk under publikum ved festugekoncerten i NRGI Arena 2006, og han er nu tilbage sammen med den svenske sopran Klara Ek, et forrygende sangerpar, der vil bjergtage publikum. Trompetisten Sergei Nakariakov er på sit første besøg i Århus, hvor han leverer trompetspil i absolut verdensklasse. Koncerterne bindes sammen af musikchef for Aarhus Symfoniorkester Palle Kjeldgaard, mens dirigent og operachef Giordano Bellincampi står for den musikalske ledelse af solister, Den Jyske Operas Kor og Aarhus Symfoniorkester.

Se koncertprogrammet her

Joseph Calleja fik i en alder af bare 19 år sin debut på fødeøen Malta i 1997 som Macduff i Verdis Macbeth. Siden har han etableret sig som en af de mest lovende profiler i sin generation og færdes på flere af Europas og Nordamerikas største operascener bl.a. Deutsche Oper, Covent Garden, Wiens Statsopera og senest ved Metropolitan Operaens 125-års jubilæumskoncert i marts 2009. Joseph Calleja har gennem sin karriere sunget mere end tyve forskellige partier og har især udmærket sig som Hertugen af Mantova i Rigoletto, Alfredo i La Traviata og Rodolfo i La Bohème.

Den svenske sopran Klara Ek debuterede i 2003 som Susanna i Figaros Bryllup på Det Kongelige Teater med bragende succes. Siden har publikum kunnet opleve hendes talent i roller som Pamina i Tryllefløjten, Proserpina i Orfeo, Despina i Così fan tutte og Echo i Ariadne på Naxos. Klara Ek er en efterspurgt koncertsolist og har sunget med orkestre verden over bl.a. The Minnesota Orchestra, RTÉ National Symphony Orchestra, Dublin og Royal Scottish National Orchestra. I 2007 debuterede hun i den legendariske koncertsal Wigmore Hall i London med arier af Haydn. I den kommende sæson kan man opleve Klara Ek som Ilia i Idomeneo, Kongen af Kreta på Den Jyske Opera og i foråret 2010 venter koncerter med Berliner Philharmonikerne.

Den prisbelønnede russiske trompetist Sergei Nakariakov har gennembrudt den musikalske lydmur med sit lyse og smukt klingende instrument utallige gange, siden han som 13-årig imponerede både pressen og publikum ved den finske Korsholm Festival. Sergei Nakariakov har udviklet sin egen musikalske stemme i sine fortolkninger af populære værker for trompet og orkester, og det er hans fortjeneste, at flygelhornet med den lidt mørkere og bløde klang har fundet vej til koncertscenerne som solo-instrument.

Hør lydfil med trompetvirtuosen Sergei Nakariakov.

(Saint-Saëns: Introduction et rondo capriccioso i et arrangement for trompet og orkester)

Giordano Bellincampi dirigerer regelmæssigt samtlige danske samt førende europæiske, amerikanske og asiatiske orkestre. Han har senest kunnet opleves i Århus som dirigent ved Festuge Classic koncerterne 2008, Wagners Den flyvende Hollænder og Verdis Rigoletto på Den Jyske Opera, åbningskoncerten i den nye Symfonisk Sal i Musikhuset Aarhus og gallakoncerterne med Roberto Alagna ('09), Bryn Terfel og Iréne Theorin (’08) og Angela Gheorghiu (’07).

Dato og sted

Lørdag den 29. august 2009 kl. 19.30
Søndag den 30. august 2009 kl. 19.30
Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus

Billet

Kr. 595, 495, 395, 295
Musikhuset Aarhus tlf. 8940 4040
www.billetnet.dk
Der ydes 60 kr. i rabat til abonnenter hos Aarhus Symfoniorkester eller Musikhuset Aarhus

Medvirkende

Joseph Calleja, tenor
Klara Ek, sopran
Sergei Nakariakov, trompet
Palle Kjeldgaard, konferencier
Den Jyske Operas Kor
Aarhus Symfoniorkester
Giordano Bellincampi, dirigent

 

 

Arrangører

Aarhus Symfoniorkester
Morgenavisen Jyllands-Posten
Den Jyske Opera

Den Jyske Opera
Musikhuset Aarhus
Skovgaardsgade 2C
8000 Aarhus C
Tlf. 89 40 91 10
post(at)jyske-opera.dk

følg os