del med andre

 

Århus Stiftstidende, 29. januar 2009:
5 ud af 6 stjerner
"Elskov på italiensk 
Den Jyske Opera [har] set helt rigtigt i at indkalde et rigtigt hold italienere til at stå for produktionen. [...] og det er lykkedes at få de nordeuropæiske sangere og musikere til at ramme den sydlandske, varme tone. [...]

Forestillingens centrale figur [Adina], en stjernerolle. Sopranen Sine Bundgaard [...] var [...] strålende, lysende, klog, facetteret i sit udtryk. [...] Daniel Hällströms bariton nåede flot ud, og scenisk var han overbevisende. Tenoren Bo Kristian Jensen er et talent i udvikling. Som Nemorino viste han et tydeligt talent for det sceniske og sang smukt og lyrisk gennem hele forestillingen. [Dulcamara blev] spillet af den importerede sanger Luciano Miotto [...] selvbevidst charmerende var han, en fin sanger og en dreven skuespiller.

Den Jyske Operas Kor var rigtig godt syngende og dertil inddraget i den individualiserede personinstruktion. Fra orkestergraven kom under Giancarlo Andrettas ledelse en levende, let og elegant bærebølge for hele forestillingen. Chefkapelmesteren kan noget hér, som musikerne med stor åbenhed har taget til sig og evner at formidle videre i klanglig spændstighed, som ikke er hverdagskost på vore breddegrader."
Ole Straarup
Læs hele anmeldelsen her 

Berlingske Tidende, 29. januar 2009:
4 ud af 6 stjerner
"Og til sidst kysser de hinanden
[...] den udgave af »Elskovsdrikken«, der i onsdags havde premiere i Den Jyske Operas nyopsætning, bød på glade bønder, malerisk forfald, vasketøj, der hænger til tørre, ægte spaghetti på tallerkenerne og sømmelig erotik i krogene. [...] Det, man så, var et i det store og hele uspoleret stykke opera-Italien. Opera, som vor italienske mor lavede den. [...]
Sine Bundgaard var supersød og sexet som Adina, med lækker lethed i fraseringerne og en fin vekslen mellem det kokette, det snu og det rørende.

Som Nemorino så og hørte man Bo Kristian Jensen, der hverken ser ud eller lyder som en italiensk stjernetenor, men reddede sig i land i kraft af en fin musikalsk intelligens. Der var også Daniel Hällström som Belcore og Luciano Miotto som Dulcamara, og de var da solide nok, mens man fristes til ligefrem at sige »charmant« om Vibeke Kristensens dejlige Giannetta.

Dirigenten Giancarlo Andretta, Aarhus Symfoniorkester og Den Jyske Operas Kor gjorde også, hvad de kunne, for at få en duft af Italien til at brede sig i Musikhuset Aarhus. [...] Så sødt som i gamle dage.
Søren Kassebeer
Læs hele anmeldelsen her

Morgenavisen Jyllands-Posten, 29. januar 2009:
4 ud af 6 stjerner
"Den Jyske Opera spiller Donizetti lige til og med musikalsk charme
Der eksperimenteres ikke med nye ideer på Den Jyske Opera, og det skal man ikke være ked af. Sådan er ”Elskovsdrikken” i orden. [...] Donizettis muntre opera bringer alvorlige følelser med i spillet, og et plus i italieneren Andrea De Rosas første iscenesættelse herhjemme er, at han afbalancerer dem fint med komikken. [...] Donizettis melodiglade musik er nævnt. Giancarlo Andretta i spidsen for sit eget veloplagte Aarhus Symfoniorkester fik den til at danse elegant, vittigt spidst i dens funklende charme.

Der blev sunget godt. På Den Jyske Opera må man på grund af de mange opførelser operere med to hold sangere, men lad det være understreget, at der ikke er tale om et A-hold og et B-hold. Man kan glæde sig, uanset hvilke navne, der står på aftenens sangerliste. De to gange Adina er på toppen. Sine Bundgaards sans for meningsfuld og præcis bel canto sang er den rene fryd og til større cener. Elsebeth Dreisigs sceniske og musikalske rolleportræt er også dejligt gennemført. Vibeke Kristensen synger heldigvis sin fint klingende Giannetta alle aftener. Så fik korscenerne lov at udfolde sig med den styrke, som Den Jyske Operas Kor nu engang er for landsoperaen."
John Christiansen
Læs hele anmeldelsen her

6. række midtfor, 29. januar 2009
4 stjerner
"LA BELLA ITALIA
[...] Den Jyske Opera spiller ’Elskovsdrikken’ med den lethed, uskyldige frækhed og charme, som tilkommer den. [...] Italieneren Luciano Miotto spiller [Dulcamara] som en elegant lille overtjener, parat til at charme og snyde enhver kunde [... ] På en ganske godt svingende orkester-trampolin under dirigenten Giancarlo Andretta - er Århus blevet en norditaliensk satellitby? – folder sig andre sangere fint ud. Det er Bo Kristian Jensens første optræden på Den Jyske Opera, løsladt et øjeblik fra Det Kgl. Et indlysende tenor-valg. Ikke nogen voluminøs stemme, men overordentlig klangskøn. Perfekt til det italienske bel canto-repertoire. Og som Adina: Sine Bundgaard. Hun plæderer for attraktion ved et par flotte ben i sit 1.akts kostume. [...] Sangligt perler det også nydeligt. [...] Et levende kor, en kvik Vibeke Kristensen som Giannetta og så en markant, velsyngende Daniel Hällström - sergeant-starutten, der kun har piger i hovedet."
Gregers Dirckinck-Holmfeld
Læs hele anmeldelsen her


Fyens Stiftstidende, 11. februar 2009:
5 ud af 6 stjerner
”Vasketøj, skønsang, pasta og veltrimmet lidenskab
Det oser af Italien, kulisserne er endda importeret derfra, et lille landsbytorv i sin egen tidslomme, med den truende rigtige industrielle verden behageligt i baggrunden, skitseagtigt antydet på bagtæppet. Høsten er i hus, vinen skal drikkes, vasketøjet og lidenskaberne skal ordnes. […]

Kompetent og detaljerigt arbejde af italienere, der kan deres kram. Fin scenografi og lyssætning og en behændigt instrueret dynamik hos sangerne og det altid meget velsyngende operakor.
Vellyd og detaljerigdom overalt."
Mikael Krarup
Læs hele anmeldelsen her


Fyns Amts Avis, 10. februar 2009:

Kærlighedens om- og vildveje
Især David Danholt og Elsebeth Dreisig imponerer ved deres stemmer, den ene så blid og blød og smørsmeltende, som den anden høj og klingrende ren som et islandskab, Andrea Patucelli charmerer ved sit lurendrejer-spil, mens Vibeke Kristensen, som vi kun hører meget lidt, er indbegrebet af bondepige-sødme.”
Iben Friis Jensen
Læs hele anmeldelsen her


Lolland-Falsters Folketidende, 23. februar 2009:

"Virkningsfuld elskovsdrik
I Den Jyske Operas turnéudgave er både det landlige og det italienske bragt i højsædet af et italiensk instruktør-og scenografpar, og med en ung dynamisk italiensk dirigent på podiet sættes prikken over i'et med fyrig orkestermusik, frydefulde korindsatser og liflig skønsang fra scenen.”
K. E. WATZ


Frederiksborg Amts Avis, 20. februar 2009:
"Elskov med glød og glæde

Elskovsdrikken opføres i en dejlig scenografi af Alessandro Ciammarughi og en inspireret iscenesættelse af Andrea De Rosa. Der er italiensk atmosfære fra først til sidst, og Den Jyske Operas Kor giver gode sanglige vitaminer til løjerne og optræder smidigt og fornøjeligt.”
Knud Cornelius


Der Nordschleswiger, 18. februar 2009:
"Solider Liebestrank mit starken Frauen"
Kirsten Kardel


Kjerteminde Avis, februar 2009:
"Italiensk for alle
’Elskovsdrikken’ på Den Jyske Opera er folkelig i ordets allerbedste forstand – og publikum elsker den."


Nordjyske Stiftstidende, 16. marts 2009:
5 ud af 6 stjerner
”OPERA: Perlende lystighed
Det er en livlig og humørfyldt udgave af Elskovsdrikken, der er kommet ud af Andrea De Rosas instruktion i Allessandro Ciammarughis fornemme miljøfulde scenografi. […]

Men aftenens store oplevelse var Sine Bundgaard. Donizettis bel canto ligger lige til hendes lyse, funklende sopran. Adina får i hendes livlige, arrogante og sensuelle fremførelse i første akt netop den karakter, der passer til hende. Hendes stemmes tekniske virtuositet, hendes stiliseringer og hendes evne til at udtrykke alle hendes sindsoprør og sindsbevægelser er af en sjælden kvalitet.”
Jens Henneberg
Læs hele anmeldelsen her

Oversigt anmeldelser

5 stjerner Jyllands-Posten
4 stjerner Berlingske Tidende
4 stjerner Århus Stiftstidende
4 stjerner Gregers Dirckinck-Holmfeld
5 stjerner Fyens Stiftstidende
Fyns Amts Avis
Lolland-Falsters Folketidende
Frederiksborg Amts Avis
Der Nordschleswiger
Kjerteminde Avis
5 stjerner Nordjyske Stiftstidende

Den Jyske Opera
Musikhuset Aarhus
Skovgaardsgade 2C
8000 Aarhus C
Tlf. 89 40 91 10
info(at)jyske-opera.dk

følg os