del med andre

 

Bag om forestillingen "Det er så sandt, som det er løgn"

Den Jyske Opera etablerede i foråret 2009 et samarbejde med 142 børn fordelt på 3 skoler i Århus Kommune. Børnene medvirkede i forestillingen Det er så sandt, som det er løgn, som var skrevet til lejligheden af komponist og dirigent Michael Bojesen og dramatiker Jesper Bræstrup Karlsen. Børnene medvirkede som korsangere, dansere, skuespillere og sceneteknikere i selve forestillingen, som udover børnene havde Den Jyske Operas Kor, 8 solister og 3 musikere på rollelisten.
Børnenes medvirken i forestillingen blev forberedt på mange måder, gennem alle sanser og med appel til både krop og sind:

Alle klasser mødte værket første gang i kreative workshops fyldt med musik, drama og dans. Instruktør Robert Bøgelund Vinther og producent for formidling Lene Juul Langballe rejste i starten af marts rundt på skolerne, med workshops, der skulle folde figurer og handling ud sammen med børnene. 

Derudover medvirkede børnene også aktivt i den konkrete skabelse af forestillingen:
4. årgang på Grønløkkeskolen byggede sammen med billedhugger Søren Lyngbye et gigantisk hoved, med ører og næse så store, at både børn og voksne kan kravle rundt i dem.

5. årgang på Hasle Skole arbejdede sammen med danser og koreograf Brian Degn på at få ”ulve” og ”sirener” i forestillingen til at bevæge sig på den helt rigtige måde.

Imens havde 5.b fra Virupskolen travlt med at udforske, hvordan børn ser ud, når voksne har travlt og er sure!

Sangcoach og dirigent Helle Høyer Mogensen sørgede sammen med klassernes musiklærere for, at toner, noder og rytmer var på plads i god tid før forestillingerne i Ridehuset Aarhus d. 27.-29. maj.

Forestillingen spillede for skoler om formiddagen og med åbent billetsalg om aftenen.

Målet med Det er så sandt, som det er løgn var at give et stort antal børn en æstetisk oplevelse: som medvirkende i en opera, som medskabere af dele af en opera og som publikum til en opera.

Støttet af
Børnekulturhuset
Århus Kommune

Formidling skoler

Lene Juul Langballe

Børnekorcoach

Helle Høyer Mogensen

Animateurs skoler

Søren Lyngbye / Brian Degn / Robert Bøgelund Vinther

Den Jyske Opera
Musikhuset Aarhus
Skovgaardsgade 2C
8000 Aarhus C
Tlf. 89 40 91 10
post(at)jyske-opera.dk

følg os