del med andre

 

Ny opera for børn fra 7-12 år og deres voksne

Det er så sandt, som det er løgn er historien om en gådefuld og farlig rejse mod voksenlivet for drengen Bror og pigen Søster.

Bror er træt af at være barn og magtesløs og af, at de voksne altid ved bedst og bestemmer mest. I sin frustration bestemmer han sig til at løbe hjemmefra.

Lillesøster vil ikke sådan give slip på ham. Hun fortæller, at hun har hørt om et sted der hedder Voksenbjerget, hvor man kan blive voksen hvis bare man sover en enkelt nat på bjerget. Sammen drager de to af sted på en rejse, som fører dem igennem mange farer til det endelige mål.

Musikken, som følger børnene på rejsen, er fuld af gode melodier og swingende rytmer. 142 børn fra 3 skolers 4. og 5. klasser lægger barnestemmer til, mens Den Jyske Operas Kor, hvorfra også de 8 solister kommer, danner den store lyd og dramatiske kraft.

Tenoren Erik Bekker Hansen synger det store hovedparti som Bror, og hans modstykke, Søster, synges af sopranen Birgitte Mosegaard Pedersen.

De mange børn har udover at medvirke som børnekor også andre vigtige opgaver: 5. årgang fra Hasle Skole optræder som Ulve og Sirener i koreograferede optrin, mens 4. årgang fra Grønløkkeskolen i Tranbjerg sammen med billedhugger Søren Lyngbye har skabt et hoved af enorme dimensioner. 5.b fra Virupskolen i Hjortshøj er på scenen som børn med alt for fortravlede forældre.

Målgruppe

Børn fra 7-12 år og deres voksne

Dirigent

Michael Bojesen

Scenografiske elementer

Søren Lyngbye

i samarbejde med 4. årgang, Grønløkkeskolen

Kostumedesigner

Tanja Bovin

Koreograf

Brian Degn

Musikere

Slagtøj: Ambjørn Sellin Lebech
Saxofon, fløjte m.m.: Hans Ulrik
Cello: Dorte Rolff-Petersen

Teddy Terminator (bamse)

Morten Wang

Mikey (hund)

Jens Bové

Far

Carsten Gottholt

Bandeleder (førerulv)

Niels Bo Emgren

Børnekor

5. årgang Hasle Skole
4. årgang Grønløkkeskolen, Tranbjerg
5. b Virupskolen

Repetitør

Allan Dahl Hansen

Den Jyske Opera
Musikhuset Aarhus
Skovgaardsgade 2C
8000 Aarhus C
Tlf. 89 40 91 10
post(at)jyske-opera.dk

følg os