Aarhus Europæisk Kulturhovedstad 2017

Oplev opera gentænkt

Den Jyske Opera gentænkte opera for både børn og voksne, da Aarhus og hele Region Midt var Europæisk Kulturhovedstad i 2017 med temaet Let's Rethink.

Læs mere om hvilke operaoplevelser vi bød på.

GrowOp! - Operafestival for børn

GrowOP! Festival er Danmarks første operafestival for børn. GrowOP! har fået P2 Prisen "Årets Nyskabelse" 2018. 
Festivalen byder blandt andet på workshops, morgensang, internationale gæstespil og operaforestillinger, som alle er skræddersyet til børn fra 0 - 12 år.

GrowOP! var et strategisk projekt under Aarhus Europæisk Kulturhovedstad 2017. Festivalen er en biennale, der kan opleves igen i 2019.

TalentU

Den Jyske Opera vil gennem et 3-årigt nyskabende talentprojekt stimulere unges interesse for klassisk musik og opera og udvikle unge talenter. Projektet er enestående af sin karakter dels gennem den 3-årige tidshorisont og dels på grund af vekselvirkningen mellem praktisk træning i et professionelt miljø og medvirken i Den Jyske Operas operaforestillinger.
TalentU har 2017 medvirket i forestillingerne Intet og Brødre og i åbningen af GrowOP! Festival med korværket New Beginnings.

Intet som opera

Den nye opera Intet er baseret på Janne Tellers prisbelønnede ungdomsroman og blev opført i Musikhuset Aarhus, Store Sal, i foråret 2017 i samarbejde med Aarhus Europæisk Kulturhovedstad 2017.

Brødre - the opera

Den Jyske Opera opførte Susanne Biers film Brødre som opera i 2017 som en del af Aarhus Europæisk Kulturhovedstad 2017. Opførelsen var en del af Musikhuset Aarhus’ Bier-trilogi, hvor den anerkendte filmtrilogi blev transformeret til scenekunst. Kasper Holten instruerede det stærke trekantsdrama.
Forestillingen blev opført i Musikhuset Aarhus, 16., 18., 20. og 22. august 2017.