Aarhus Europæisk Kulturhovedstad 2017

Oplev opera gentænkt

Den Jyske Opera gentænker opera for både børn og voksne, når Aarhus og hele Region Midt bliver Europæisk Kulturhovedstad i 2017 med temaet Let's Rethink.

Læs mere om hvilke operaoplevelser du kan møde her på siden.

GrowOp! - Operafestival for børn

GrowOP! Festival 2017 er Danmarks første operafestival for børn. Festivalen byder blandt andet på workshops, morgensang, internationale gæstespil og operaforestillinger, som alle er skræddersyet til børn fra 0 - 12 år. Festivalen kan opleves 11.-26. november i Aarhus, Herning, Samsø, Ikast, Struer og Holstebro. 

GrowOP! er et strategisk projekt under Aarhus Europæisk Kulturhovedstad 2017.

TalentU

Den Jyske Opera vil gennem et 3-årigt nyskabende talentprojekt stimulere unges interesse for klassisk musik og opera og udvikle unge talenter. Projektet er enestående af sin karakter dels gennem den 3-årige tidshorisont og dels på grund af vekselvirkningen mellem praktisk træning i et professionelt miljø og medvirken i Den Jyske Operas operaforestillinger.

Intet som opera

Den nye opera Intet er baseret på Janne Tellers prisbelønnede ungdomsroman og opføres i Musikhuset Aarhus, Store Sal, i foråret 2017 i samarbejde med Aarhus Europæisk Kulturhovedstad 2017 . Musikhuset Aarhus ”Jeg forventer, at dette originale og modige værk vil blive mejslet ind i vores bevidsthed”, udtaler programdirektør for Aarhus 2017, Juliane Engberg. 
Forestillingen blev opført i Musikhuset Aarhus 4., 5. 8. februar 2017. Skoleforestilling 7. februar.

Brødre - the opera

Den Jyske Opera opfører Susanne Biers film Brødre som opera i 2017 som en del af Aarhus Europæisk Kulturhovedstad 2017. Opførelsen er en del af Musikhuset Aarhus’ Bier-trilogi, hvor den anerkendte filmtrilogi transformeres til scenekunst. Kasper Holten instruerer det stærke trekantsdrama.
Forestillingen blev opført i Musikhuset Aarhus, 16., 18., 20. og 22. august 2017.