Aarhus Europæisk Kulturhovedstad 2017

Oplev opera gentænkt

Den Jyske Opera gentænker opera for både børn og voksne, når Aarhus og hele Region Midt bliver Europæisk Kulturhovedstad i 2017 med temaet Let's Rethink.

Læs mere om hvilke operaoplevelser du kan møde her på siden.

'Brødre' som opera

Den Jyske Opera opfører Susanne Biers film Brødre som opera i 2017 som en del af Aarhus Europæisk Kulturhovedstad 2017. Opførelsen er en del af Musikhuset Aarhus’ Bier-trilogi, hvor den anerkendte filmtrilogi transformeres til scenekunst. Kasper Holten instruerer det stærke trekantsdrama.
Musikhuset Aarhus, 16., 18., 20. og 22. august 2017.5.

GrowOp! - Operafestival for børn og unge

GrowOP! er danmarks første operafestival for børn og unge.
GrowOP! er et strategisk projekt frem mod Aarhus Europæisk Kulturhovedstad 2017.

Intet som opera

Den nye opera Intet er baseret på Janne Tellers prisbelønnede ungdomsroman og opføres i Musikhuset Aarhus, Store Sal, i foråret 2017 i samarbejde med Aarhus Europæisk Kulturhovedstad 2017 . Musikhuset Aarhus ”Jeg forventer, at dette originale og modige værk vil blive mejslet ind i vores bevidsthed”, udtaler programdirektør for Aarhus 2017, Juliane Engberg. 
Musikhuset Aarhus 4., 5. 8. februar 2017. Skoleforestilling 7. februar.

TalentU

Den Jyske Opera vil gennem et 3-årigt nyskabende talentprojekt stimulere unges interesse for klassisk musik og opera og udvikle unge talenter. Projektet er enestående af sin karakter dels gennem den 3-årige tidshorisont og dels på grund af vekselvirkningen mellem praktisk træning i et professionelt miljø og medvirken i Den Jyske Operas operaforestillinger.